Kuća u selu, pomoćni objekti i bašta na 10 ari placa za 12.000 evra!

0
1534

Na jednoj grupi na Fejsbuku za kupovinu jeftinih nekretnina, izvesni Slaviša oglasio je na prodaju kuću u Erdeviku za samo 32.000 evra. Kako je istakao uz kuću dolaze i 2 pomoćna objekta površine 140 i 40 kvadrata, plac od više 10 ari, a pregledom slika u oglasu vidi se da ima i baštu.

– Prodajem kucu u Erdeviku 72m2. na 10.37ari placa,na glavnom putu,opština Šid, udaljenu 20 kilometara od Šida, 25 kilometara od Sremske Mitrovice,60 kilometara od Novog Sada i 100 kilometara od Beograda.Erdevik je jako lepo mesto sa dosta prirode, 2 jezera i izletištem Banja sa rimskim kupatilom. U Erdeviku se nalazi osnovna škola, vrtić, dom zdravlja, pošta i benzinska pumpa. Uz kuću imaju i 2 pomoćna objekta dimenzija 14m×10m i 8m×5m. Vlasnik sam kuće 1/1. Nema hipoteke, papiri ok. Cena 12.000 evra, napisao je Slaviša, sadašnji vlasnik.

Kako bi rešili svoje stambeno pitanje, građani Srbije okreću se nekretninama na selu kao rešenju. Kako kažu, na prvom mestu tamo traže nekretnine zbog cena, ali u onim mestima koja imaju dobru saobraćajnu infrastrukturu i koja su na pristupačnim lokacijama. Takođe, nisu retki ni slučajevi gde se ove nekretnine prodaju po izuzetno niskim cenama. Bilo je slučajeva da se vikendica sa placem od 20 ari, i 30 posađenih i zrelih stabala oraha prodaje po ceni od svega 7.000 evra.

U Golubincima, na oko 50 kilometara od Beograda, imanje sa dve kuće (površine od 50 i 100 kvadrata), pomoćni objekti u dvorištu i bašta, sve na 8 ari placa prodaje se za samo 35.000 evra. Poređenja radi, stan od oko 50 kvadrata u Beogradu trenutno se ceni oko 100.000 evra u najboljem slučaju.

Prema aktuelnoj ponudi oglasa u Srbiji, tako na primer u Donjem Tovarniku trenutno se prodaje kuća veličine 65 kvadrata, za koju sadašnji vlasnici kažu da je neophodno renoviranje jer je starija, ali je zato plac veličine 62 ara, sa voćnjakom i kućnom baštom. Kuća i plac poseduju kanalizaciju, vodovod, gas i struju. Cena: 23.000 evra.

U Prhovu, kuća površine 124 kvadrata, sa šupom i garažom na placu od 23 ara prodaje se po ceni od 35.000 evra. Doduše sadašnji vlasnici ističu da je potrebno renovirati izolaciju kuće, ali isto tako i da ima svu prateću infrastrukturu i priključke.

Upravo ova razlika u cenama nekretnina, i činjenica da se iz obližnjih mesta sve brže stiže u Beograd ili Novi Sad, pokrenula je novi trend na tržištu nekretnina u Srbiji. U potrazi za stambenim prostorom koji bi nazvali dom, mladi sve manje gledaju ponude u Beogradu, već traže da se skuće u nekim od sela u okolini. Kako kažu na prvom mestu tamo traže nekretninu zbog cena, a onda i zbog izgrađene infrastrukture koja dolazak do velikih gradova smanjuje na oko pola sata.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here