Lafarž donirao Opštoj bolnici CT skener

1
913

Zahvaljujući donaciji fabrike cementa „Lafarž” iz Beočina, mitrovačka Opšta bolnica dobila je još jedan savremeni CT skener. U gradskoj kući je, tim povodom, potpisan Ugovor o donaciji, čiji su potpisnici direktor „Lafarža” Dimitrije Knjeginjić, v.d. direktora Opšte bolnice prim. dr Dragan Malobabić i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

 Gradonačelnica Svetlana Milovanović izrazila je zahvalnost na inicijativi za nabavku skenera za bolnicu:

„Kao odgovorna lokalna samouprava podržali smo ovu inicijativu, kao što uvek podržavamo sve što se tiče našeg zdravstvenog sistema, svesni  značaja ovih ustanova. Ovo je skener koji će moći da koriste i treba da koriste svi građani Srema, pošto je naša bolnica regionalna,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

„Ovo je do sada najvredniji komad opreme koji će Opšta bolnica posedovati. To je savremeni uređaj koji će omogućiti preciznu i brzu dijagnostiku u stanjima koja su posledica bolesti ili povreda koje se dešavaju. Zahvaljujući društvenoj odgovornosti kompanije „Lafarž” ovo je najveća pojedinačna donacija u istoriji naše zdravstvene ustanove, znamo da je ona duga skoro 200 godina.”- rekao je v.d. direktora bolnice prim. dr Dragan Malobabić.

Direktor Kompanije „Lafarž” (Lafarge) Dimitrije Knjeginjić izrazio je zadovoljstvo što fabrika cementa u Beočinu može i na ovaj način da pomogne, s obzirom na dugogodišnju dobru saradnju dva grada, koja će i ubuduće biti nastavljena. Vrednost novog 80-slajsnog skenera je 210.000 evra, Grad Sremska Mitrovica pomogao je sa 5 miliona dinara, a očekuje se da će novi CT stići u bolnicu i biti u funkciji tokom prve polovine sledeće godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here