LEGAT PRETVORILI u igraonicu: PVC stolarija na Parohijskom domu!

0
2666

Parohijski dom na glavnom gradskom Trgu Ćire Milekića ponovo se našao u žiži medijske pažnje. Zgradu s kraja 18. veka u kojoj su od početka stanovali sveštenici i vladike sremske poklonila je ’’na polzu svom narodu i crkvi’’ čuvena mitrovačka porodica Bajić, poznata po donatorstvu i pomoći sirotinji.

Međutim, na opšte zgražavanje Mitrovčana, Crkvena pravoslavna opština Sremske Mitrovice 2015. godine izdala je u desetogodišnji zakup zaštićeni objekat mitrovačkom ugostitelju, koji je otvorio restoran, devastirajući pritom unutrašnjost objekta, kao i fasadu postavljanjem PVC prozora. No, opsežnom medijskom akcijom, uz bojkot Mitrovčana, restoran je ubrzo potom presrtao sa radom, a ugovor raskinut.

Na njegovom mestu otvorena je potom igraonica, poslastičarnica, da bi ovih dana ponovo otvorena igraonica, propraćena još jednom devastacijom-uklanjanjem postojeće drvene kapije na ulazu i njenim zamenivanjem PVC vratima. Ugovor o zakupu sklopljen između SPC i istog mitrovačkog ugostitelja ponovo je nedostupan javnosti.

Vrata od PVC materijala predstavljaju samo privremeno rešenje, pošto su teška drvena vrata bila trula i predstavljala opasnost po prolaznike, kao i posetioce objekta. Vrata su skinuta i poslata na konzervaciju. Kada budu gotova, vratiće se na postojeće mesto, uverava Ljubiša Šulaja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Narcisa Božić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here