LOŠA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SREMU: Dok smo se mi odmarali, kovid i grip nisu!

0
972

Epidemiološka situacija u Sremu ocenjuje se kao nepovoljna, kažu iz Regionalnog Zavoda javno zdravlje. Umereno pogoršanje epidemiološke situacije je za očekivati posle praznika. Tokom januara očekuje se povećan broj pregleda u kovid ambulantama, a samim tim i većeg broja obolelih od kovida i respiratornih infekcija, poručuju lekari.

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna. Praznici, godišnji odmori sve je to skrenulo pažnju na to da je koronavirus i dalje među nama.

Dok se većina građana odmarala, kovid, grip i ostala đubrad, kako i druge respiratorne infekcije nisu mirovali, poručuju lekari, ali zbog praznika primećene su slabije posete ambulantama.

Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici prati konstantno situaciju. Kako su naveli, posle praznika očekuju veći porast broja pregleda u kovid ambulantama i ocenjuju da će tokom januara i broj obolelih porasti. Lekari i dalje apeluju da se građani pridržavaju epidemioloških i higijenskih mera i ukoliko osećaju simptome upale respiratornih organa, da se obrate svom lekaru.

A kao najbolju zaštitu poručuju svakako vakcinaciju, a od decembra u domovima zdravlja su prisutne i bivalntne vakcine protiv kovida, podsećaju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Stupar)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here