Luki uzvraća udarac: TUŽBA ZBOG AFERE SA UPISOM DECE U VRTIĆ!

0
1244

Poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Pećinci Milorad Pantić Luki, podneo je privatnu tužbu zbog klevete protiv predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke Nikole Mažića, piše IN Medija

Podsetimo da je ova sremska opština je dospela u “žižu javnosti” nakon što su roditeljima, koji su aktivisti opozicije, deca stavljena na listu čekanja. Roditelji su tada za čitavu situaciju u kojoj su se našli optužili poverenika SNS-a Milorada Pantić Lukija. Početkom marta ove godine reagovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je saopštila da PU „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca nije postupila po preporuci ni posle opomene.

U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Poverenik doneo mišljenje da je rukovodstvo vrtića iz Pećinaca povredilo odredbe Zakona o zabrani diskriminacije. Milorad Pantić Luki smatra da je “inspirator medijske hajke” na njega Nikola Mažić.

– Nastavlja se dalji politički progon u opštini Pećinci jer je Pantić razotkriven kod nezapamćene diskriminacije dece i veoma koruptivnih radnji. Od javnih nabavki, tendera do Plana generalne regulacije naselja Šimanovci. – kaže Mažić.

Inače, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je 20. marta opštinu Pećinci i tom prilikom je, u pratnji opštinskog rukovodstva, razgovarao sa predstavnicima Lovačkog društva „Donji Tovarnik“ i Udruženja žena „Sunčev cvet“, a obišao je i novi mini zoo vrt u Donjem Tovarniku. Kako je ranije pisao Vojvođanski istraživaćko – analitički centar (Voice), u izgradnju mini zoo vrta u selu Donji Tovarnik, u opštini Pećinci, učestvovala je lokalna samouprava i udruženje ribolovaca, a zakonski zastupnik udruženja ribolovaca je Darko Pantić, sin lokalnog poverenika Srpske napredne stranke (SNS) Milorada Pantića.

Njegov drugi sin, Bojan Pantić, direktor je firme Agapornis doo čija je delatnost botanički i zoološki vrtovi i zaštita prirodnih vrednosti. Firma Agapornis je osnovana nakon što je donet Plan detaljne regulacije Donjeg Tovarnika u kom se, između ostalog, navodi da je u centru sela predviđena izgradnja mini zoo vrta.

Opozicioni aktivisti u Pećincima su tada saopštili da im se meštani žale da je izgradnja zoološkog vrta u centru sela neprimerena.

Smatramo da je nedopustivo da divlje životinje budu u naseljenom mestu i u neposrednoj blizini ambulante, pošte, škole i crkve”, naveo je odbor DS iz Pećinaca. Oni tvrde i da meštani i privrednici u opštini Pećinci “žive u strahu” od poverenika SNS-a Milorada Pantića.

– Posle podrške koju je dobio od Aleksandra Vučića u sopstvenom selu, Milorad Pantić se ponaša još gore.- tvrdi Nikola Mažić. Ipak, na suđenju koje je zakazano za sredu 29. marta, Nikola Mažić očekuje da će pravosuđe biti nezavisno i profesionalno.

– Nadam se da će pravosuđe biti nezavisno i profesionalno u mom slučaju kao i u slučaju naših tužbi protiv Predškolske ustanove i Anite Volčevski. – kazao je Mažić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M.Blečić/IN Medija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here