MAČVANSKA MITROVICA: Pušten u saobraćaj most preko Bogaza

0
1004

Most preko kanala Bogaz u Mačvanskoj Mitrovici, nakon tri meseca izgradnje, pušten je u saobraćaj.

Izgradnju novog mosta preko kanala Bogaz finansirala je Vlada Republike Srbije preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije”, a završetak radova i puštanje u saobraćaj propratili su mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović i njen zamenik Petar Samardžić.

Ovo je veliki dan za žitelje Mačvanske Mitrovice i Salaša Noćajskog, kao i za sve ljude koji žive u ovom delu Severne Mačve i sve koji koriste ovaj putni pravac, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Ipak, danas ne prestaju konačno radovi na mostu, doći će i do uređenja samog kanala, obale, kao i postavljanja rotacije na mostu. Mostom se skraćuje put do ovog dela Mačvanske Mitrovice, oko pedeset porodica žive na desnoj obali kanala, u naselju Lopatovac, tu je seosko mesno groblje, zgrada Elektrodistribucije, ali i velik broj ljudi koji žive u Salašu Noćajskom koriste ovaj putni pravac, to im je bliža relacija do Mačvanske i do Sremske Mitrovice.”- objasnila je gradonačelnica.

Most preko kanala Bogaz dužine je preko 28 metara sa dve kolovozne trake od po tri metra kao i dve pešačke od 1,5 metara, ukupno preko 9 metara širine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here