MASOVNA KUPOVINA nekretnina u Sremu? U Erdeviku PRODATO 35 kuća za dva meseca!

0
4044

Iako stanovi i kuće širom Srema nikada nisu bile skuplje, ipak se ne smiruje potražnja za njima započeta još u vreme epidemije korona virusa. Traže se stanovi, vikendice, čak i vrlo male kuće i zemljišta van grada – bilo kakvo „parče“ za povremeni boravak ili stanovanje.

Jednostavno rečeno, potražnja neuporedivo nadmašuje ponudu, ali je ipak neverovatno da nekretnine u našoj zemlji toliko poskupe za manje od 18 meseci.

Ako je vaša kuća na prodaju uknjižena i legalizovana, te ima veće dvorište, ako je okružena zelenilom, odvojena ogradom od susedne kuće, udaljena od ostalih i, po mogućstvu, ima bazen – slobodno možemo reći da imate „robu za svakog kupca“, bez obzira na kvadraturu, uređenost ili lokaciju.

Ali, ono što posebno pravi razliku, i diže cene u nebesa, jeste vikendica nadomak reke/jezera, ili konkretno Dunava. U toku je masovna prodaja takvih objekata. Neke kuće s pogledom na ovu evropsku reku imaju cenu kao stan na Vračaru ili u centru Beograda, a dobro je poznato kako se u tim prestoničkim kvartovima kreću cene. Dakle, oglašena je vikendica od realnih 80, ali uknjiženih svega 24 kvadrata, za malo iznad 41.000 evra.

U fruškogorskom selu Erdevik, koji je proteklih godina gotovo zamro, samo u poslednja dva meseca prodato je 35 kuća, da se i ne pominje koliko je vikendica otišlo novim vlasnicima, uglavnom sa područja Beograda. Imajte u vidu da prilikom kupovine uvek treba gledati na koliko kvadrata je nekretnina uknjižena – to je ono što se obračunava zarad formiranja krajnje cene. Prednost pri navođenju cene je i plac, po mogućstvu ravan i funkcionalan, kao i barem jedan pomoćni objekat.

Banstol je takođe popularan u poslednje vreme, a reč je o fruškogorskom naselju, smeštenom na tromeđi sremskih opština, Inđije, Iriga i Sremskih Karlovaca i nadomak manastira Krušedol.

U njemu se prodaje, kako kažu, „vikendica za uživanje“ od 45 kvadrata za čak 80.000 evra. To znači da je cena po kvadratu malo manja od 1.800 evra. Još jednom podsećamo da je prosečna cena m2 u Beogradu, ako govorimo o novogradnji, tačno 1.981 evro, mada ima naznaka da bi cena mogla da poraste u dogledno vreme.

S druge strane, možete naći vikendice u solidnom ili čak vrlo dobrom stanju, ali po znatno nižoj ceni. Prodaje se nekretnina od 60 m2, u okolini Inđije, za nepunih 37.000 evra. Ipak, ono što u startu diže cenu, ali i fokusira pogled potencijalnih kupaca kada gledaju oglase jeste opis: Kuća s pogledom na Dunav.

Sava takođe nije zapostavljena. Za određeni splav/kuću na toj reci, od 75 kvadrata i samo jednom sobom, potrebno je izdvojiti blizu 90.000 evra. Još bolji „dogovor“ je kuća u Čortanovcima, od 82 kvadrata, koju prodaju za samo 38.000 evra.

Ali zato, „vikend kuća blizu bazena„, kako piše u oglasu, od 59 kvadrata, ceni se čak 135.000 evra. Dodaje se da u stvarnosti ima oko 130 m2. Popularni su i opisi kao što su „kuća sa sopstvenim izvorom pitke vode“ ili kada je naznačeno koliko je nekretnina udaljena, recimo, od Novog Sada ili Beograda.

Ako u opisu oglasa naznačite i da je vikendica renovirana, to takođe utiče na popularnost jer, za razliku od stana, kupci više vole gotovo kuću. U drugom slučaju, manje im smeta da kupe stambenu jedinicu u izvornom stanju pa da je preuređuju po svom nahođenju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(mitrovica.info/Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here