Milica dala bubreg svom bratu Dušanu i podarila mu novi život

0
3538

Sestra Milica (38) dala je bubreg svom bratu Dušanu (29) u Klinici za kardiohirurgiju i podarila mu nov život. Ovu lepu vest saopštio je doktor Dragan Milić, direktor Klinike na kojoj je obavljena transplantacija bubrega, prva nakon 16 meseci pauze koju je nametnula epidemija korona virusa.

Za samo tri dana nakon operacije, vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) koje su bile povišene kod Dušana za više od 10 puta u potpunosti su se normalizovale. Dušan će imati potpuno normalam život i više mu neće trebati hemodijaliza”,  navodi doktor Milić.

Prema njegovim rečima, urađena transplantacija pokazuje i snagu UKC Niš jer da bi se operacija uspešno obavila bilo je neophodno učešće velike ekipe od oko 30 do 40 članova. On se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj operaciji – nefrolozima, urolozima, vaskularnim hiruzima, anestezilozima, medicinskim sestrama, svim bolničarima i higijeničarima ovog zaista velikog tima.

Pored toga, apelovao je na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu trasplantacioni program jer na organe čeka veliki broj pacijenata.

Svi mi zajedno želimo Dušanu i Milici sve najbolje u životu i molimo sve one koji budu u prilici da pomognu transplantacioni program jer na transplantaciju bubrega u Srbiji čeka više od 1.000 ljudi. Svi zajedno možemo mnogo, sami svakako manje“, zaključio je doktor Milić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jug Medija/Foto: Fejsbuk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here