Niče veličanstveni most kod Sremske Rače: BIĆE GOTOV PRE ROKA! (video)

0
2944

Novi most na Savi kod Sremske Rače, čija je izgradnja u toku, deo je auto-puta Beograd-Sarajevo, koji će povezati Srbiju i BiH, odnosno Republiku Srpsku. Radovi na mostu preko reke Save kod Sremske Rače i predviđena trasa autoputa Kuzmin-Sremska Rača biće završeni i pre roka zbog tempa i načina rada, kažu u „Putevima Srbije“.

Novi most nalazi se odmah pored postojećeg i sa pristupnim saobraćajnicama dug je 1.310 metara, dok je sama konstrukcija iznad reke duga 330 metara. Rok završetka radova je 48 meseci od potpisivanja ugovora.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Odgovorno tvrdim da će radovi biti završeni i daleko ispred roka koji je propisan zbog tempa i načina kako se radi. To je kraj 2022. godine i početak 2023“, kaže Dragan Jocić, koji je nadzorni organ „Puteva Srbije“.

On navodi da je ukupna težina mosta 5.500 tona.

Most će biti urađen i završen na obali, na velikom nasipu. Kada bude sklopljen mi ćemo ga polako premeštati i gurati na prvi rečni stub, na drugi i na obalni stub na drugoj obali. Drugim rečima tih 5.500 tona ćemo tehnološki pregurati na drugu stranu da potpuno prekrije reku Savu“, naveo je Jocić.

Čelična konstrukcija iznad Save trebalo da bude završena na jesen, kada će biti sklopljeno više od 100.000 metara kubnih materijala utrošenog za potporni nasip, dok će ovog meseca početi i radovi na 18 kilometara autoputa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here