Ministarstvo zdravlja NEĆE saopštiti nalaz kontrole zbog akušerskog nasilja – da se ne bi omela istraga!

0
489

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je izvršena spoljna kontrola u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, nakon što je porodilji M.M. preminula beba, ali da ne mogu da saopšte nalaze tog izveštaja kako se ne bi „ometalo vođenje istražnog postupka“.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći, kao i da je istraga proširena u vezi postupaka koji su doveli do posledica po oštećenu J.I.

Izveštaj je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice u tom gradu imenovana rešenjem ministarke Danice Grujičić, kao i da je 4. marta izradila izveštaj o slučaju stručnog postupanja i ponašanja prema porodilji M.M.

U tom izveštaju je, kako je dodalo ministarstvo, sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka.

Porodilja Marica Mihajlović optužila je doktora M.M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje, koje je dovelo do smrti njene novorođene bebe u januaru ove godine, a obdukcija je pokazala da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here