Mitrovački kajakaš Bojan Zdelar osvojio dve medalje na Prvenstvu sveta!

0
592

Mitrovčanin Bojan Zdelar trenutno je najuspešniji kajakaš Srbije jer je u poslednje tri godine osvajao medalje na Svetskim prvenstvima, kada je reč o kategoriji do 23 godine, prvo po medalju na poslednja dva prvenstva, da bi ove godine, na Svetskom prvenstvu u Segedinu, izborio dve bronze u konkurenciji mlađih seniora, koje su ujedno i jedine medalje za našu reprezentaciju.

Poslednjeg dana planetarnog takmičenja 22-godišnji kajakaš iz Sremske Mitrovice je posle trećeg mesta u jednosedu na 1000 metara, došao do istog plasmana na duplo kraćoj deonici rezultatom 1:39,10. Naš as je za pobednikom Adamom Vargom zaostao 74 stota dela sekunde, a za Australijancem Tomasom Grinom 0,63 stotinke.

– Izuzetno sam zadovoljan utiskom koji sam ostavio. Ovo je sigurno bilo najjače takmičenje u poslednjih nekoliko godina, odnosno od kada se takmičim u kategoriji mlađih seniora. Čast mi je da sam bio rame uz rame sa nakvalitetnijim takmičarima iz našeg sporta. Radi se o momcima koji su osvajali medalje na Olimpijskim igrama – rekao je po osvajanju druge bronze Zdelar.

On nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka sveta u jednosedu na 500 m, ali je nastavio sa osvajanjem odličja na velikim takmičenjima.

Od naredne sezone, u predolimpijskoj godini kada su na rasporeduju kvalifikacije za OI u Parizu, Bojan Zdelar će se takmičiti i u grupnim  posadama. To je svakako dobra vest za srpski kajak kojem u poslednje tri godine nedostaju medalje sa seniorskih takmičenja.

– Želja mi je osim jednoseda na hiljadu metara, da probam i novu olimpijsku disciplinu, dvosed na 500 i na tome ću da radim naredne sezone – otkrio je Zdelar.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here