Mitrovački maturanti tradicionalno plesali u centru grada

0
624

Tradicionalnim plesom maturanti mitrovačkih srednjih škola juče su, tačno u podne, na Trgu Ćire Milekića zaplesali i simbolično obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival” ili Maturantski ples u Srbiji počela je 2005. godine, a naš grad se priključio ovom projektu 2010. godine. Posle plesa, maturanti su đuskali uz elektronsku muziku, pa zaigrali i Užičko kolo.

Svake godine Grad Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade organizuje ples maturanata. To je postala lepa tradicija, srednjoškolci završne godine na ovaj način završavaju svoje školovanje u našem gradu. U svoje ime poželela sam im da upišu fakultete koje žele, da ih završe i da se vrate u naš lepi grad koji će ih jedva dočekati kao stručnjake. Deci ovo znači mnogo, ove godine ih je igralo preko 400, što je nama bilo iznenađujuće veliki broj u odnosu na prethodne godine i vidim da je njima značajno, tome se raduju i kao što ste videli vrlo su vredno vežbali i pokazali su kako lepo igraju.” – rekla je zamenica načelnika Gradske uprave za obrazovanje Snežana Konjević.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here