Mitrovčanin dobio priznanje za rekonstrukciju beogradskog hotela „Hilton“

0
4638

Arhitekta iz Sremske Mitrovice, Zoran Mrvaljević, kao deo tima koji je učestvovao u arhitektonskoj rekonstrukciji Hotela „Hilton“, dobio je prestižno priznanje „Aleksej Brkić“, koje dodeljuje Udruženje arhitekata Srbije.

Pored Zorana, deo tima koji je izveo uspešnu „realizaciju veoma zahtevne i složene teme rekonstrukcije gradskog bloka i uklapanja novog sadržaja u staru, gradsku, blokovsku matricu“ činili su i Igor Marić, Božidar Manić, Aleksandar Sudžuković, kao i Bojan Zabukovec.

Godišnja nagrada Uruženja arhitekata Srbije, nekada Saveza arhitekata Srbije ustanovljena je 1995. godine. Tada je pokrovitelj nagrade bilo Ministarstvo urbanizma i građevine Srbije. Od 2006. godine nagrada nosi naziv „Aleksej Brkić“, po jednom od najsvestranijih srpskih arhitekata, filozofom, piscem, matematičarem, umetnikom, teoretičarem i pedagogom, koji je stvarao u vremenu od 40-ih do 70-ih godina XX veka.

Osim što sam bio jedan od autora nagrađenog dela, učestvovao sam i kao glavni projektant„- skromno napominje Mrvaljević začuđen da iko u Mitrovici zna da je jedan od njihovih sugrađana učestvovao u izgradnji ovog prestižnog beogradskog hotela.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here