Mitrovčanke postale školske državne prvakinje u basketu 3×3

0
566

Za učenice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice, Irinu, Teodoru, Nikolinu i Anju, koje su postale školske državne prvakinje u basketu 3×3 čime su stekle pravo da predstavljaju Srbiju na svetskom prvenstvu u Rio de Ženeiru, upriličen je svečani prijem u Gradskoj kući kod gradonačelnice Svetlane Milovanović.

Devojčice Irina Andrijašević, Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković će predstavljati Srbiju na Školarijadi koja se održava u Rio de Žaneiru od 19. do 27. avgusta, a sve četiri devojčice su i članice Ženskog košarkaškog kluba „Srem“. Lokalna samouprava im je ovom prilikom obezbedila novu sportsku opremu.

“Velika nam je čast što smo dobile priliku da učestvujemo na tako velikom takmičenju i što ćemo predstavljati našu školu i našu zemlju. Spremale smo se timski u klubu, niko nije znao da ćemo proći na državnom takmičenju, ali smo na njega otišle sa stavom da ćemo pobediti”, rekla je Irina Andrijašević, mlada košarkašica, dok njega saigračica Teodora Milošević dodaje “Košarkom se bavim šest godina i bilo je teško doći do ovakvog uspeha. U prvim danima kada smo osvojile državno prvenstvo, svi su nam čestitali, čak su nas ljudi zaustavljali i na ulici. Pripremale smo se dugo i veoma nam je važno da se predstavimo u Brazilu”.

Devojčicama se na trudu zahvalio i načelnik Gradske uprave za sport Vasilj Ševo:

Ovo nije prvi put da učenici Zmajeve škole izbore učešće na ovako jednom prestižnom takmičenju. U doba korone odbojkašice su takođe ostvarile veliki uspeh i plasirale se na svetsko, školsko prvenstvo, koje se zbog poznatih razloga nije održalo. U svakom slučaju, ponavlja se uspeh ove škole. Košarka je trofejni sport, koji je popularan u Srbiji i basket 3×3 na malom prostoru zahteva visok nivo koncentracije, brzinu reagovanja i naravno fizičku spremu. Ja sam siguran da će učenice i njihov nastavnik da nas prezentuju dostojno”, izjavio je Ševo.

Predrag Šoškić, stručni saradnik u Savezu za školski sport Srbije izrazio je nadu da će profesor Dejan Kozeljac sa devojčicama izboriti sjajan plasman i na predstojećem takmičenju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here