Mitrovica dobila turistički INFO-CENTAR: U sklopu objekta i javni toalet!

0
1469

Novi turistički info-centar otvoren je i zvanično u Sremskoj Mitrovici, a državni sekretar Žikica Nestorović ocenio da će time Mitrovica biti pozicionirana na mapi svetskih turističkih destinacija.

„Pored toga što je privredni i kulturni centar Srema, a ujedno i jedan od najstarijih gradova u našoj zemlji, Sremska Mitrovica poseduje izuzetne istorijske atrakcije“, rekao je, prilikom otvaranja, Nestorović.

Uz primenu savremene digitalne opreme ovaj objekat treba da postane najprepoznatljiviji info-centar u Srbiji, a osim podataka o važnim turističkim lokalitetima turisti će imati priliku i da pazare tradicionalne proizvode iz Srema.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović navela je da je informativni centar zajednički projekat Sremske Mitrovice i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te da će tokom 2020. razvoj turizma biti prioritet opštine, kako je i planirano u programu „Sremska Mitrovica 2020-2025. godina“.

Uspeli smo da grad infrastrukturalno i komunalo opremimo, smanjimo stopu nezaposlenosti i rekonstruišemo puteve, da bismo stvorili sve preduslove za razvoj turizma. Veliku zahvalnost dugujemo i Vladi Srbije. Sirmijum, Zasavica i Fruškogorje su tri glavne destinacije koje nudimo turistima i to ćemo prezentovati na savremen način„, poručila je Milovanović.

U sklopu ovog projekta rekonstruisan je i javni toalet, odnosno projekat koji su Mitrovčani izglasali u okviru participativnog budžetiranja grada. U periodu od 2015. godine do 2021. godine Ministarstvo turizma je opredelilo ukupno 42 miliona dinara za Sremsku Mitrovicu, od toga 8,4 miliona dinara za info-centar.

Otvaranju turističkog info-centra prisustvovao je i potpredsednik Vlade Branislav Nedimović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here