Mitrovica donirala kombi školi „Radivoj Popović”

0
699

Zahvaljujući donaciji mitrovačke lokalne samouprave, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”, dobila je kombi vozilo za prevoz svojih korisnika u dnevnom boravku i učenika.

Time je svim korisnicima Dnevnog boravka i učenicima ove škole omogućeno da lakše i bezbednije da dolaze na časove i aktivnosti, kao i da se vraćaju kućama. Vrednost je donacije oko 1,8 miliona dinara.

ŠOSO „Radivoj Popović” do je sada imala dva kombija, međutim potrebe su iziskivale najmanje još jedno. U ovom momentu prevoze oko 40 učenika i korisnika iz tri pravca sa teritorije našeg Grada.

 “Za usluge Dnevnog boravka iz gradskog budžeta se izdvaja preko 52 miliona dinara, a  takođe se izdvaja i 800.000 dinara za putne troškove korisnika boravka i njihovih pratilaca. Pominjem i da smo uradili još jedan deo dnevnog boravka na Žitnom trgu. Sve to govori da lokalna samouprava osluškuje probleme svih svojih građana i u skladu sa tim radi kako bi podigli kvalitet života na još viši nivo.”- istakao je Dražen Riđošić, načelnik nadležne gradske uprave.

„Zahvaljujući donaciji Grada Sremska Mitrovica već od 7 sati jedna linija će kretati iz Sremske Rače, koja kupi učenike i korisnike kroz Srem, druga linija iz Zasavice, odnosno iz Mačve, dok treća linija ide iz grada. Do 9 sati svi đaci i korisnici usluga Dnevnog boravka će biti u našim prostorijama, što ranije nije bio slučaj, dešavalo se da dođu tek oko 10, pola 11, a u jedan sat, odnosno sledeća tura u 16 sati, već kreće nazad, odlaze kući. Izuzetno mi je drago što je lokalna samouprava prepoznala naše potrebe i što zajednički radimo na unapređenju kvaliteta života ne samo naših korisnika, već i njihovih porodica. Dobili smo sistem za koji sam se zalagao od ranije, da dođemo na vrata, preuzmemo dete i u 3:00 ili 4:00 sata kad porodici odgovara vratimo ga nazad.”- objasnio je Negovan Nikolić direktor ŠOSO „Radivoj Popović”.

Svi učenici ŠOSO „Radivoj Popović”  koji izađu iz sistema obrazovanja, uključuju se u Dnevni boravak jer i dalje društvo i Grad brinu o njima, napomenuo je na kraju direktor Nikolić i dodao da su tako oni i dalje u sistemu. Ni jedna usluga u oblasti socijalne zaštite na nivou Grada nema participaciju, ističe on, pojašnjavajući da to znači da je sve besplatno za korisnike, roditelje tj. učenike.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here