Mitrovica proslavila gradsku slavu i Dan grada

0
1399

Sremska Mitrovica je juče, brojnim manifestacijama, obeležila gradsku slavu – Mitrovdan.

U Sabornom hramu Svetog Dimitrija u centru grada, služena je liturgija koju je služio vladika sremski Vasilije. Pored brojnih građana liturgiji su prisustvovali gradonačelnica, Svetlana Milovanović i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić sa saradnicima.

Nakon sečenja slavskog kolača formirana je litija koja je tradicionalno molitveno prošla gradskim ulicama.

Nekadašnji predsednici opštine i gradonačelnici Sremske Mitrovice, položili su povodom Dana grada i gradske slave, vence i cveće na spomenik Ćiri Milekiću u centru grada. Tako su Ilija Milinović, Zoran Bošković, Zoran Miščević, Branislav Nedimović i Vladimir Sanader simbolično odali poštu prvom gradonačelniku, Ćiri Milekiću.

Uveče, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ održana je svečana akademija i ceremonija dodele Novembarskih nagrada i Plaketa. Ova prestižna priznanja, predstavljaju najviša društvena priznanja koje grad Sremska Mitrovica dodeljuje pojedincima i organizacijama. Ove godine, grad Sremska Mitrovica je dodelio sedam „Novembarskih nagrada“ i pet „Plaketa grada“ u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada.

Dobitnici Novembarskih nagrada su istaknuti pojedinci: protojerej Milorad Golijan, Dejan Umetić, Branislava Blajvaz, Marin Balenović (posthumno), Dr. Srđan Ninković, Štefica Radovanov i Mr. Vladimir Opačić.

Dobitnici plaketa grada su: Ekipa volontera Crvenog krsta, Kompanija Lafarge Srbija, Agencija „Nintel“ Hotel i Restoran Santa i Ekipa u basketu 3 na 3: Anja Bojković, Irina Andrijašević, Nikolina Popović, Teodora Milošević, Dejan Kozeljac (trener).

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here