Mitrovica ulaže 10, Pećinci 20, a Ruma 30 miliona dinara u zamenu stolarije

0
1577

Sremskim opštinama i Gradu Sremska Mitrovica odobrena su sredstva Ministarstva rudarstva i energetike za sufinansiranje povećanja energetske efikasnosti. Kako je istakla ministarka Zorana Mihajlović sprovođenje ovog projekta u 151 lokalnoj samoupravi u Srbiji omogući će da se smanji potrošnja toplote energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto i da je budžetu za ovu namenu obezbeđeno 250 miliona evra.

Za povećanje enregetske efikasnosti Grad Sremska Mitrovica sa resornim ministarstvom ove godine uložiće duplo više novca nego prošle, ukupno 10 miliona dinara. Značaj je kažu višestruk, uštede će biti na ne samo na računu za grejanje, nego je projekat važan i sa aspekta zaštite životne sredine. Posle potpisivanja ugovora, lokalna administracija kreće u realizaciju istog.

U okviru ovogodišnjeg nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti u pećinačkoj opštini u sanaciju dotrajale stolarije u domaćinstvima biće uloženo 20 miliona dinara.

Ruma će u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike ove godine za sprovođenje programa energetske efikasnosti obezbediti 30 miliona dinara – 15 miliona Ministarstvo i isto toliko novca biće izdvojeno iz opštinske kase.

Opština Inđija potpisala je ugovor o energetskoj sanaciji stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa resornim ministarstvom u vrednosti 12 miliona dinara. Isto toliko će izdvojiti i inđijska opština, kaže prvi čovek te sremske opštine. Irig je dobio dva miliona dinara, a toliko će i lokalna samouprava izdvojiti za tu namenu. Sredstva su odobrena i Šidu. U narednom periodu biće raspisana javna nabavka za izvođača radova, a nakon toga konkurs za građane koji žele da zamene stolariju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here