Mobilna klinika ruskih lekara u Sremu

0
663

Početkom avgusta u saradnji nadležnih organa Sremskog okruga, opština Ruma, Šid, Irig, Ruske humanitarne misije i organizacije „Narodna diplomatija“ počeo je sa realizacijom projekat „Mobilna klinika“ u okviru koga će ruski i srpski lekari u toku dvanaest dana posetiti preko 15 naseljenih mesta u opštinama Ruma, Šid i Irig i uraditi preko 200 pregleda.

O projektu su na konferenciji za štampu govorili izvršni direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu Branimir Nešić, savetnik Ruske humanitarne misije Goran Petronijević i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov.

Tom prilikom je istaknut izuzetan značaj ovog projekta koji će omogućiti svim strukturama socijalno ugroženog stanovništva koje živi daleko od lokalnih domova zdravlja u ovom regionu da prođu preventivne preglede i dobiju kvalitetnu medicinsku pomoć.

U okviru projekta „Mobilna klinika“, Ruska humanitarna misija je odlučila da Domovima zdravlja u Rumi, Šidu i Irigu donira i agregate električne energije, koji će omogućiti nesmetan rad ovim ustanovama.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here