Održana promocija romana „Mapa oproštaja” Siniše Soćanina

0
529

Festival Pozorišta „Dobrica Milutinović” pod nazivom „Tragovi 2023“, otvoren je promocijom knjige „Mapa oproštaja” Siniše Soćanina. U programu su, pored autora, učestvovali Jelena Janković, direktorka pozorišta, Slađana Milenković, književna kritičarka i Vladimir Balašćak, glumac.

Promocija romana „Mapa oproštaja” održana je u Lapidarijumu Muzeja Srema, a planirano je da svi programi u okviru ovog festivala budu održani u Lapidarijumu Muzeja Srema, osim u slučaju lošeg vremena kada će predstave biti izvođene na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović”.

Po rečima Jelene Janković, direktorke pozorišta, festival je omogućen zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i lokalne samouprave u Sremskoj Mitrovici.

Siniša Soćanin je potekao iz našeg pozorišta, rođen je i odrastao u Sremskoj Mitrovici, glumio u više od dvadeset predstava, a napisao je nekoliko pozorišnih predstava koje su igrane kod nas.“- rekla je Jankovićka o autoru romana, dodajući:

Roman Mapa oproštaja objavila je Laguna, a bio je u širem izboru za NIN-ovu, a potom i u užem izboru za nagradu Beogradski pobednik. Pored toga, Soćanin je objavio i zbirku priča „Tri reda zuba” u ediciji Prva knjiga Matice srpske, 2002, a nedavno je u Laguni objavio je još dva romana „Bandoglavić Strahinja” (za decu 2018) i „Ubisvet” (2019) koji su takođe bili u izborima za književne nagrade.“

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here