MUZIKA KOJE ĆE OBELEŽITI OVO LETO! Novi CD Miloša Mitrovskog “Biću tu”

0
2445

U opštoj učmalosti i bezidejnosti lokalne, pa i regionalne, muzičke scene, pravo osveženje predstavlja novi CD mladog kantautora Miloša Mitrovskog pod nazivom “Biću tu”. Oni koji su preslušali pesme sa ovog CD-a, ubeđeni su da će ovaj muzičar, rođen 1990. godine u Boru, u narednim godinama obeležiti domaću pop scenu.

Sam CD “Biću tu”, tek objavljen u četvrtak, 19. jula, osim što je čini odličan početak sasvim izvesne karijere, sadrži osam pesama od kojih su najmanje dve hitovi na prvo slušanje. Reč je o pesmama “Ako je srce dovoljno” i “Ne bih se kajao”, mada ni ostalih šest, svojim kvalitetom, melodijom, porukom i idejom, ni malo ne zaostaju za pomenutim dvema. U svakom slučaju, reč je o ličnim ljubavnim svedočanstvima upakovanim u zvuk pop muzike sa mediteranskim motivima.

Miloš Mitrovski je završio srednju muzičku školu (klavir), poseduje muzički studio u kojem komponuje svoje pesme. Krajem 2012. godine već je objavio osam pesama, a ubrzo nakon toga i tri singla. Tokom 2013. i 2014. godine nastupio je na festivalu „Stari Grad“ u Novom Pazaru, a leto 2013. proveo je na crnogorskom primorju u sklopu promocije svojih tadasnjih  pesama.

Radi kao kompozitor i producent za druge izvođače. Miloš je odgovorio i na nekoliko pitanja čiji odgovori će svakako interesovati buduće slušaoce:

Zašto baš taj muzički pravac a ne neki drugi?

– To je jednostavno pravac u kome sam ja zaista ja i pravac u kojem mislim da mogu najbolje da predstavim slušaocima svoja osećanja i ispričam neku svoju priču. Odrastao sam slušajući takvu muziku i meni lično ona pruža najviše mogućnost i prostora da, osim kroz samu melodiju, i kroz sklop instrumenata u aranžmanu prenesem svoja osecanja. Nekako se u tom muzičkom pravcu osecam svoj i prirodno.

Da li su sve pesme isključivo autobiografske?

– Sve kompozicije su autobiografske i govore o nečemu što sam ja licno doživeo. Pisem o ljubavi i nekim mojim, lepim ili ne tako lepim, trenucima pa tako slušajuci neku moju pesmu uvek možete znati kako sam se osećao u nekom delu svog života.

Koliko dugo ti je potrebno da napišeš pesmu i kada uglavnom čin stvaranja desi?

– Za neke pesme mi je potrebno zaista puno vremena a neke napišem dosta brzo. Pesmu Uzmi svesam napisao za par sati dok sam neke pisao mesecima tako da, u mom slučaju, ne mogu tačno da kažem koliko dugo je potrebno za pisanje jer taj period nikada nije isti. Što se samog stvaranja tiče, nekada se pojavi melodija ili tekst dok šetam, nekada jednostavno počnem da sviram klavir bez ikakve namere da napišem pesmu i baš u tom trenutku nastane nesto lepo. Nikada nisam uspeo da napišem pesmu onda kada sam ja to želeo već uvek onda kada taj trenutak dođe sam od sebe.

Ko ti je najveći muzički uzor i da li radite isti muzički pravac?

– Najveći muzički uzor mi je Oliver Dragojević, to je čovek od koga sam zaista puno naučio ali se svakako trudim da ne kopiram ničiji pravac već da napravim svoj.

Dalji planovi što se tiče CD-a?

– Planovi su da se zakaže što veći broj promotivnih nastupa i gostovanja jer mislim da to najbolji način da se muzika promoviše i da se slušaoci zbliže sa pesmama. Takodje je u planu i niz akustičnih nastupa za ljude koji više vole intimniju atmosferu i kompozicije u malo drugačijem stilu.

Zaista se nadam da će i u Sremu biti interesovanja za moje pesme i ja ću se vrlo rado odazvati svaki put i biće mi drago na nastupam i u Sremskoj Mitrovici i u Rumi, Inđiji, Šidu ili Staroj Pazovi, gde god me pozovu.

U pesmama sa CD-a “Biću tu” naši čitaoci mogu da uživaju slušajući ih preko linka

https://www.youtube.com/playlist?list=PL6o6GfpmHEyTWADghMqqIKK2uBKR77Q-p

 

(PRIPREMIO: Milan Milivojević / FOTO: Facebook, Lična arhiva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here