Na Fruškoj gori se PUNOM PAROM seku drva i grade apartmani za izdavanje

1
2214
Foto:021.rs

Opštinska uprava Beočin izdala je lokacijske uslove investitorki Sanji Petrić za izgradnju apartmana na brdu Kesten na Fruškoj gori. Kako se navodi u javno dostupnim lokacijskim uslovima, odobrena je izgradnja apartmana za izdavanje, odnosno planinskih koliba, na parceli 4093 u Rakovcu. 

Reč je o četiri prizemna objekta, dozvoljene ukupne površine od 800 kvadrata. Zahtev za lokacijske uslove usvojen je 5. oktobra, a trenutno je u toku postupak izdavanja građevinske dozvole za zemljište koje se vodi kao poljoprivredno.

Prethodni zahtev za lokacijske uslove odbijen je 23. septembra zbog nejasnoća u vezi sa priključenjenm novih objekata na elektromrežu. 

Brdo Kesten, sa kog se pruža najlepši pogled na Bačku i Novi Sad sa Fruške gore, već više od godinu dana u vlasništvu je Sanje Petrić, direktorke novosadske kompanije „Promist“ i jedne od vlasnice kompanije „Galens Invest“, a ekološki aktivisti se isto toliko vremena bore protiv njegovog zatvaranja ogradama i betoniranja puta do lokacije na kojoj je Petrić kupila više od 200 parcela. 

Prethodno je Petrić dobila građevinsku dozvolu za izvođenje radova na parceli 4077 u kojoj je navedeno da je reč o gradnji objekta za potrebe poljoprivrednog domaćinstva ukupne površine od 400 kvadrata. Sada će, osim toga, na ovom brdu izgraditi i apartmane za izdavanje koji, s obzirom na posebnu lokaciju, mogu da donesu veliki profit.

Do Kestena gde će se nalaziti objekti u vlasništvu Sanje Petrić nekada je vodio zemljani put koji je uz „blagoslov“ Eparhije sremske, na čijem se zemljištu nalazi, pretvoren u betonski. Dve inspekcije, građevinska i inspekcija za zaštitu životne sredine, ocenile su da je ovaj put problematičan jer je nezakonito izgrađen i narušava prirodu. Pre godinu dana građevinska inspekcija naložila je uklanjanje ovog puta, ali se do danas ništa nije promenilo. 

Vlasnici kompanije Galens ranije su saopštili da vidikovac Kesten neće biti oduzet građanima, te da imaju nameru da na tom mestu grade sopstveno poljoprivredno gazdinstvo. Dodali su da su planinari i organizovane posete turista dobrodošli u poljoprivredno gazdinstvo, nakon što se sve privede nameni. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Dragana Prica Kovačević/021.rs)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here