Na Olimpijadi u Tokiju i dve Mitrovčanke: MARIJA VUČENOVIĆ i DRAGANA TOMAŠEVIĆ

0
1903

Od petoro članova našeg olimpijskog atletskog tima, dve atletičarke su iz Sremske Mitrovice – bacačica koplja Marija Vučenović i Dragana Tomašević – bacačica diska. U gradu kažu na ponos i diku, što će sa svog stadiona i klubova gde su ponikle, u Tokio ispratiti svoje sugrađanke.

Bacala je kuglu i trčala štafetu, a već 16 godina samo je uz koplje. Uz brojne medalje sa velikih takmičenja, višegodišnja državna rekorderka u bacanju koplja, Marija Vučenović ove godine ima 16 rezultat u svetu i siguran put u Tokio. Dvadesetosmogodišnja sremskomitrovčanka ostvarila je svoj sportski san.

Ovo je moja prva Olimpijada tako da sam ja veoma srećna i zadovoljna i mislim da će to biti velika prekretnica u mojoj karijeri, ja ću dati sve od sebe i uvek dajem sve od sebe na velikim takmičenjima, tako ću i na ovom„, kaže Marija Vučenović, bacačica koplja AK Srem.

Ne mari ni za doba dana ni za temperature. Pripreme na svom stadionu u rodnom gradu su u punom jeku. Istim tempom i sa olimpijskim željama ka najboljoj formi stremi i druga Sremica. Uz trenera i disk Dragana Tomašević trenutno je u Hrvatskoj.

Hvala svima na podršci, spremamo se za naše pete olimpijske igre, pozdrav sa priprema„, rekla je Dragana Tomašević, bacačica diska.

Za dobar rezultat sportistima su neohodni i rekviziti. Mariji je za Olimpijadu nedostajalo i novo koplje. U gradu nije bilo nedoumice.

Atletski klub Srem je izašao sa zahtevom i molbom da se Mariji nabavi novo koplje„, kaže Vasilj Ševo, načelnik gradske uprave za kulturu i sport Sremska Mitrovica. Dodaje: „U sekundi smo verujte reagovali, za koga ćemo ako ne za našeg olimpijca, naravno i za Draganu Tomašević ćemo uraditi sve što bude potrebno kako bi dostojno reprezentovali svoj klub, grad, a samim tim i državu Srbiju.“

Atletika je tradicionalno sremskomitrovački sport. Sa iste staze dve učesnice olimpijade je, kažu, nesvakidašnji uspeh.

Mi smo jako ponosni na naše dve takmičarke iz Sremske Mitrovice. One ovde treniraju, ovde rade, odavde potiču, a mi kao atletski stadion imamo najbolje uslove u Srbiji što se tiče bacačkih disciplina„, navodi Darko Gavrilović, direktor atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici.

„Ja obožavam moju Sremsku Mitrovicu i Mitrovčane, vodila sam ih svuda sa sobom i u Ameriku na zapad, a sad ću i na istoku u Japan u Tokio“, rekla je Marija Vučenović, učesnica olimpijade u Tokiju.

Marija je završila koledž na Floridi, vratila se u rodni grad. Iz Sremske Mitrovice će i put Tokija, a sa novim kopljima i ka novim daljinama. I ona i Dragana za Sremsku Mitrovicu pod našom zastavom i koplje i disk baciće najdalje što mogu. Olimpijke – srećno!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Tanja Dimitrić Mijailović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here