Najava celovečernjeg koncerta narodne muzike

0
339

U organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart”, u utorak, 12. decembra, u „Muzeju Srema”, održaće se „Celovečernji koncert narodne muzike” gostiju iz Novog Sada. Početak koncerta zakazan je za 18 časova.

Na koncertu će se predstaviti „Omladinski narodni orkestar” Kulturno-umetničkog društva „Svetozar Marković”, pod upravom umetničkog rukovodioca Slobodana Bože Telečkog, kao i vokalni solista Slavko Našigaćin. Repertoar čine instrumentalne i vokalno-instrumentalne numere (tradicionalne i starogradske). Gosti Orkestra biće Tamara Ribar i Anđela Gvozdenović, učenice prof. Aleksandre Padrov.

KUD „Svetozar Marković” jedno je od najstarijih i najtrofejnijih društava u našoj zemlji. Osnovano je 1945. godine u Novom Sadu. Radom raznovrsnih sekcija i okupljanjem brojnih članova predano i uspešno neguje tradiciju (pesmu, muziku, igru) i običaje Srba kao i drugih naroda. To potvrđuju mnoge nagrade i priznanja sa nastupa u našoj zemlji i širom sveta (Evropa, Azija, Amerika, Afrika). Jedna od sekcija je i „Omladinski narodni orkestar”, osnovan 2015. godine kao „Dečji narodni orkestar”. Njegov osnivač i umetnički rukovodilac je Slobodan Boža Telečki. Okosnicu Orkestra čine članovi koji su od prvog dana u njemu, što mu daje jedan kontinuitet. Ima brojne nastupe i raznovrstan repertoar (instrumentalna i vokalno-instrumentalna muzika, folklorne koreografije).

Slavko Našigaćin, interpretator izvorne i komponovane narodne muzike, vokalni je solista Radio-televizije Vojvodine i učesnik brojnih festivala. Snimio je veliki broj tradicionalnih i komponovanih narodnih pesama.
Uz želju i nameru da i jedno sremskomitrovačko decembarsko veče bude ispunjeno pesmom, izvođači, njihovi gosti i organizator svim ljubiteljima narodne muzike upućuju toplu dobrodošlicu i poziv na još jedno druženje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here