Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS „Sonja Marinković“ iz Novog Sada

0
309

Koncert orkestra harmonika AKUDUNS „Sonja Marinković“ iz Novog Sada održaće se u sredu, 24. aprila u Svečanoj sali Visoke škole strukovnih studija –  Sirmijum, s početkom u 19 sati.

Pod dirigentskom palicom Gorana Penića, sremskomitrovačka publika će imati priliku da sluša sjajna izvođenja orkestra harmonika koji broji preko 30 članova. Orkestar harmonika AKUDUNS „Sonja Marinković“ iz Novog Sada krasi izuzetan kolorit, ujednačenost svih deonica i virtuoznost izvođenja, kao i vrlo često poređenje sa zvukom simfonijskog orkestra. Prvi put nastupaju u našem gradu.

Orkestar harmonika AKUDUNS „Sonja Marinković“ iz Novog Sada osnovan je 1951. godine i kroz svoj višedecenijski rad dokazao se kao sastav velikih muzičkih mogućnosti i visokih umetničkih dometa. Danas, sastav orkestra čine učenici instrumenta harmonika, Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” kao i njihovi profesori, studenti Univerziteta u Novom Sadu, ali i muzičari amateri.

Ovaj orkestarski ansambl harmonika predstavlja pravi spoj više generacija različitih profesionalnih i društvenih statusa koji iz ljubavi i hobija sviraju u orkestru.

AKUDUNS „Sonja Marinković“ na svom repertoaru ima dela različitih razdoblja i stilova, kao i savremene originalne kompozicije pisane za orkestar harmonika, a izvešće dela kompozitora Bartoka, Hristića, Divjakovića, Šraka, Kandera, Berštajna, Štrausa.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here