Napravio rotirajuću kuću – žena nije mogla da se odluči na koju stranu da ima pogled

2
6645

Vojin Kusić, privrednik iz Srpca u Republici Srpskoj, sagradio je kuću koja se okreće kako bi udovoljio supruzi, koja nije mogla da se odluči na koju stranu želi da ima pogled.

Kuće koje se okreću oko svoje ose nisu neka novost u svetu, ali na našim prostorima se privrednik Kusić, tek nedavno odlučio na takav poduhvat.

Sagradio je kuću veličine 100 kvadrata, sa predivnim pogledom na Novu Gradišku i Slavonski Brod, odnosno, Laktaše, zavisno od toga na koju stranu je okrenuta.

Posebno je neobičan osećaj kada se nalazite unutar rotirajuće kuće. Iako se na trenutke čuje pucketanje, Vojin tvrdi da nema opasnosti da će okretanje oštetiti kuću, prenosi RTRS.

A razlog što se odlučio na ovakav poduhvat je da udovolji željama svoje supruge, koja nije mogla da se odluči da li želi da ima pogled na put ili ne.

Kuća se okreće uz pomoć struje, a brzina rotiranja može da se podešava od jednog obrtaja u 22 sekunde, do jednog obrtaja u 24 sata.

Kuću pokreće 12 valjaka sa vojnog transportera, a svaki može da nosi pet tona. Kompletna kuća, kada se useli, biće teška oko sedam tona, kaže Kusić.

2 COMMENTS

  1. Zene su postale mnogo zahtevne, ja sam mojoj sve dao i taman kad sam pomislio da nece vise nista traziti sad bi da ide na nano kliniku da se podmladjuje.Sta ja treba da radim?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here