NASILJE BAHATIH VOZAČA: Ima li pravo mercedes BAŠ SVUGDE da se parkira?

2
2059

Gotovo da nema dana da na društvenim mrežama ne osvane snimak bahatog parkiranja na nepropisnom mestu ili neke nasilničke vožnje na putevima. Mnogi vozači misle da je dovoljno samo da uključe sva četiri žmigavca i da stanu na sred kolovozne trake ili da su putevi projektovani samo za njih i njihove potrebe.

Samo na pet minuta!„- obično je izgovor onih koji parkiraju tamo gde im mesto nije.

Sličan slučaj imali smo pre nekoliko dana, kada je objavljena fotografija mercedesa koji je stao na ulazu u bolnički parking, usput preprečivši i pešački prelaz. Nakon objavljivanja fotografije, vozač(ica) je zapretila tužbom ukoliko se ista ne ukloni sa društvene mreže. To je izazvalo mnoštvo besnih komentara građana zbog bahatosti i bezobrazluka dotične persone, koja je, kako se izvolela predstaviti – advokat po zanimanju.

Pogotovo zbog rečenice da joj je plaćanje kazne za nepropisno parkiranje – najmanji problem!

Eh, da je samo o kazni za nepropisno parkiranje reč…

Iz celog Srema u sremskomitrovačku bolnicu svakodnevno dovoze i iz nje odvoze stotine pacijenata, tu se stalno muvaju i klinci, đaci medicinske škole, a Mitrovčani znaju kakva je gužva oko bolnice i ko ne mora, u prvoj smeni i ne prolazi tuda.

U toj prepodnevnoj gunguli, bahati i bezobzirni vozač parkira svoj skupoceni (a kakav bi?) automobil posred trotoara i pešačkog prelaza. a na ulaz u bolnički parking. (Pod parkirati u saobraćajnim propisima piše otprilike da je to zaustavljanje i napuštanje vozila u trajanju dužem od 15 minuta. Ovaj automobil je na tom mestu svakako stajao nekoliko puta duže.)

Zašto bahat i bezobziran?

Blokirati pešački prelaz i ulaz u bolnički parking je popriličan bezobrazluk, ali kad taj neko onda, svestan krivice, a bez griže savesti, bez izvinite i „pokrivanja ušima“ preti tužbom zbog objavljivanja corpus delicti, tj. snimka auta u „vršenju dela“? Ko to radi? Koliko nekog treba da krene, koliko da uđe u lovu, da bi svoje komšije počeo da gleda s visine, kao manje vredna ljudska bića?

Portalu je zaprećeno tužbom jer je udario na tanano osećanje obesnog vozača (vozačice?) koji je auto „s nišanom“ ostavio gde mu mesto baš nije i nije ga ostavio na koji minut, pa požurio da ga preparkira, sve se izvinjavajući ako je kome bio na smetnji, da ne smeta svim ostalima kojima se takođe žuri, nego ga tako ostavio satima.

I onda, kad se verovatno neko setio da to baš i nije najbolja reklama za advokatsku kuću, kao i da i ostali svet obično u bolnicu ne ide zato što im je kod kuće dosadno, onda eto i pomirljivog tona i bake iz rukava, kako da svi mi ostali nemamo majke i bake, strine i tetke (i teče) kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, pa opet imamo obzira prema ostalima?

A tek konstatacija da je kazna najmanji problem. Naravno da ovde nije reč o kazni za nepropisno parkiranje, nego o ponašanju, o elementarnoj (ne)pristojnosti, o sebičnosti i o samoživosti…

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

2 COMMENTS

  1. Gospodjica advokatica i mama joj advokat su poznate kao vrlo bahate u gradu, tako da nista ne treba da cudi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here