Nastavak suđenja za opštu tuču u mitrovačkoj Carskoj palati: SNIMAK OTKRIVA KRIVCE?

4
8071

Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, 10. septembra biće nastavljeno suđenje sedmorici muškaraca iz Laćarka u kojem će se pokušati razrešiti šta se stvarno dešavalo tokom tuče u Carskoj palati koja je 2017. godine uzburkala duhove u gradu na Savi.

Zbog navoda Tužilaštva da su počinili krivično delo pokušaj teškog ubistva na optuženičkoj klupi su Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović, Mladen Vukelić, Filip Milutinović i Bojan Pavlović, dok je Milenko Vukelić u bekstvu. Na teret im se stavlja da su teško povredili policajca Vladimira Nedeljkovića i zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša.

Za ovaj glavni pretres najavljeno je izvođenje glavnog dokaza, tačnije predstavljanje veštačenja snimaka sa video-nadzora. Tada bi trebalo da se tačno utvrdi ko je od osumnjičenih u tuči naneo povrede Nedeljkoviću i Manjošu u ugostiteljskom objektu, koji je bio u sklopu „Carske palate“ u Sremskoj Mitrovici.

Ovaj događaj od decembra 2017. potresao je ne samo meštane Sremske Mitrovice, kada su u javnosti objavljene fotografije isečenih po glavi i telu policajca i zatvorskog čuvara. Tokom dosadašnjeg sudskog procesa, koji traje dve i po godine, saslušano je oko 20 svedoka, a svi optuženi osim Milenka Vukelića su u pritvorskoj jedinici KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Kvalifikacija krivičnog dela je prestrogo postavljena još tokom istrage, a odbrana tokom suđenja to treba da dokaže – navodi advokat Ljubica Silić.

Njen kolega Ivan Tatić koji brani Dragojloviće, smatra da je bilo propusta tokom istrage i da je ona ostala „okrnjena“ za neuropsihijatrijsko veštačenje njegovih klijenata.

S druge strane, policajac Nedeljković nije želeo da govori za medije, kako je rekao, dok traje sudski proces. Ugostiteljski objekat u kojem je došlo do incidenta, veoma brzo je zatvoren i od tada više ne radi.

Podsećanja radi, do incidenta u Carkoj palati je došlo kada je u lokalu izbila tuča između vlasnika kluba Vlatka Tojagića i grupe iz Laćarka, na jednoj strani i policajaca Nedeljkovića, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, i zatvorskog čuvara Manjoša, na drugoj.

U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policajac, ali i dve devojke koje su bile u lokalu.

(S. Kostić)

4 COMMENTS

  1. Pih, to je već rešeno. Učlane se instant u partijicu onog ko im je i dao taj bircuz od 3-4 miliona evrića na upotrebu, ono kad kao Šolaja nije imao para da grad održava Palatu, nego će to ove dobrice o svom trošku. Zato je godišnje moglo da uđe u muzej onoliko ljudi koliko za legendarne novogodišnje bahanalije stane u taj bircuz za jedno veče. Kultura je to, bato moj. Predratnim komunistima su zatvori bili univerziteti, a ovim danas su to bircuzi. Neki od njih su potencijalni budući ministri, npr. kulture – imaju iskustvo u struci, raduli u muzeju. Banetovi drugari. Samo NAPREDNO momcovi!

  2. Palata je uopšte veliki promašaj. Njena namena nije promocija Sirmijuma, kao što bi trebalo nego kvazi umetnika sa nekim ogledalima, ajvara i džema a ponajviše pijanih gostiju.

  3. Cemu komentarisati, sramota za korumpiranog navodno policajca koji je niko I nista, isteran iz svih sluzbi koje postoje, cak je hteo da prebegne u legiji strana a gde ga naravno Nisu primili. Neznam zasto drzava kao I Nebojsa Stefanovic drzi I brani korupirane policajce narko dilere, ubice, nasilnike, zelenase. Taj isti Vladimir onedeljkovic zvani (sura) nasilnik koji je pre devet deset godina u kafu u kome je is an bio vlasnik oko ponoci isterao goste jer je video dojicu kako jedva vuku Zivana Dragojlovica pijamog. Prvo su ih uveli u prazan kafe, ovu dvojicu P I drugog Z tukli I idterali, pasu kao krvnici tri sata tukli Zivana koji je naravno u Tom stanju nije pruzao otpor, tukli suga do same smrti (horror) I izbacili u kanal, ovo je iz pouzdanih izvora. Ko pita za tog siledjiju, koji I neke svoje kolegepotezao nadrogiran pistol, svi ce vam sve naj gore reci o njemu, sem ne oni slicni njemu I koji gase boje. Nemoj da slucajno neobjavite ovu istinu, jer Sam I Predsedniku Drzave ovo poslala.

  4. A to sto se desilo u tom kaficu Palata gde se kako policijia korupmirana skupljala, pila I kozna sta Jo’s pogotovo Taj Vladimir(sura) reketiro vlasnike kafica I ne samo on ima njih kao I njegov Otac koji su zastrasivali mlado osoblje(konobarice, menadjerku) rusili I odnosili zandinjere, pretili pistoljima, Sramota sto prava policija(Ako Jo’s ima a nadam se bar se nadam cute). Verovatno je I taj incident isceniran od strane pokvarenih, psihopaticnih, korumpiranih policajaca. Nadam se da ni sudstvo nije na strani korupcije I tog gada Sure I policije,tesko tim mom ima jer nece imati pravosudje I posten sudjenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here