Nastavlja se besplatna priprema za polaganje male mature

0
496

Ideja koju zajednički realizuju lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici i Kancelarija za mlade – tri meseca besplatne pripremene nastave za male maturante, nastavlje se u učionicama Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki”.

Kako je, tokom obilaska nastave, rekao Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada, nastava za maturu je bitna stavka u budžetu svakog roditelja i iz tog razloga je organizovana ova akcija.

Takođe, veoma je značajno da sva deca imaju jednake šanse prilikom upisa u srednje škole, tako da se nadam da ćemo ovu akciju realizovati i naredne školske godine. Prijavljeno je više od tri stotine dece, a nastava se odvija na četiri punkta – u dve škole u Sremskoj Mitrovici, kao i u školama u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici. Trudili smo se da na svaki način što više olakšamo roditeljima koji žive u selima, tako da smo nastojali da napravimo što više punktova.”

Po rečima profesorke srpskog jezika i književnosti Dobrile Gmizić, ova nastava je blagotvorna za svu decu i može im biti samo od koristi, iako su deca, po njenom mišljenju, već stigla sa solidnim predznanjem.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here