Nedimović se vraća na mesto mitrovačkog gradonačelnika

0
1999

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila je većinu u gradskom parlamentu Sremske Mitrovice, imaće 39 odbornika od 61 ukupno, tako da će nekadašnji ministar i potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović ponovo biti gradonačelnik grada na Savi.

Posle dva mandata, prvi od 2008. do 2012. i drugi od 2012. do 2016. godine, ovo će Nedimoviću biti treći mandat na mestu gradonačelnika Sremske Mitrovica. U međuvremenu, bio je ministar poljoprivrede, a trenutno je i na funkciji potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Ukoliko do poslednjeg trenutka ne dođe do novog mešanja karata, pa Branislav Nedimović ne ode na neku pokrajinsku ili republičku funkciju, moraće da podnese ostavku na mesto predsednika FSS-a da bi mogao početi novi mandat gradonačelnika. No, ako se uzme u obzir da gradska skupština ima 90 dana za svoje formiranje i izbor gradonačelnika, jasno je da vladajuća koalicija ima dovoljno vremena da se organizuje kako bi počela raditi na ispunjavanju obećanja koje je dala tokom predizborne kampanje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here