“NEKA TE ANĐELI ČUVAJU, ZLATO MOJE” Širom Srema tuga zbog pogibije devojčice!

0
11616

Nakon dve nedelje borbe za život u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u nedelju je izgubila bitku desetogodišnja devojčica Dajana Ćirić iz Inđije. Devojčica je druga žrtva saobraćajne nesreće, koja se dogodila 15. septembra u jutarnjim satima, kada je na licu mesta nastradao njen deda Vojin Ćirić (77), koji je krenuo da unuku odveze kod snajinih roditelja.

Sudar dva automobila marke “reno klio” i “audi” dogodio se kada je vozač “audija” Vladimir P. (32) neprilagođenom brzinom prešao raskrsnicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo u njegovoj kolovoznoj traci. Tada je direktno udario “reno” u kojem su bili deda i unuka. Njemu je neposredno nakon nesreće izmereno 2,12 promila alkohola u krvi.

Od dana nesreće devojčica je bila u teškom zdravstvenom stanju i nalazila se u komi. Lekari su se svim silama borili za njen život. Žitelji Inđije nakon nesreće su ispričali novinarima da je Vladimir poznat kao problematičan mladić, te da je sklon alkoholisanju.

Vest da je mala Dajana podlegla povredama rastužila je građane ove varošice, koji su se u velikom broju odazvali kada je Crveni krst Inđija organizovao vanrednu akciju davanja krvi u Domu zdravlja, za njen oporavak.

Roditelji se nisu odvajali od njene bolničke postelje. Svi smo verovali, nadali se, da će uspeti i pobediti. Kada vidimo nekoga od njene porodice, očekujemo da će neko od njih reći da se probudila iz kome, da ide nabolje – potreseno govore komšije iz Ulice Starca Vujadina.

Njen otac Radovan, na svom fejsbuk-profilu poslednji put se oprostio od ćerke uz reči: “Najvažniju bitku u životu jutros je izgubila, neka te anđeli čuvaju, zlato moje“. Devojčica je sahranjena na Novom groblju u Inđiji.

Familija i prijatelji sve vreme su budno pratili stanje devojčice, nadajući se njenom oporavku.

Molimo se samo Bogu da joj bude bolje. Ona je mlada i jaka devojčica. Naš sportista, pred kojim je život – ovako je dan nakon nesreće govorila je rodbina porodice Ćirić, s velikom nadom da će devojčica uspeti da dobije ovu bitku. I njeni drugari iz Osnovne škole “Dušan Jerković”, gde je desetogodišnjakinja od ove školske godine pohađala četvrti razred, pružali su joj punu podršku i nadali se njenom brzom povratku u klupu.

Na žalost, nakon što je objavljeno da je malena Dajana Ćirić izgubila bitku za život, veliki broj građana iz Inđije, ali i drugih sremskih varoši, pa i šire, potresnim porukama na Fejsbuku opraštalo se od preminule devojčice.

Vozač “audija” Vladimir P. nalazi se u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici. Njemu je ranije određen pritvor u trajanju do 30 dana.

(S. K./ M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here