Mrtve svinje i dalje bacaju pored puta! OVO SE VIŠE NE MOŽE TRPETI!

1
2091

Problem bacanja leševa životinja kraj puta i stvaranje divljih deponija, godinama unazad ističe se kao veliki problem. Kada je lokalna samouprava taj problem želela da reši postavljanjem specijalnih terminala za animalni otpad na prostoru bivše deponije između Laćarka i Martinaca, desilo se, već prvih dana, da su ukradeni lanac i čekrk.

Nekako je i to prevaziđeno, ali ono što su fotografi-amateri iz sela Laćarak proteklih dana zabeležili u okolnima atarima, prelazi sve granice neukusa. Kako se navodi na FB stranici “Laćaračke vesti” fotografije su nastale preko autoputa, kod kanala prema šicari…

Nije tajna da nam ekološka svest nije jača strana, ali ovaj prizor ekstreman je primer nebrige pojedinaca o okruženju i zdravlju.

Kako za Telegraf.rs priča meštanin Zdravko Laović, ovo im nije prvi put da to rade. Naprotiv, toliko je često da je prevršilo svaku meru.

– Ovo se više ne može trpeti. Problem traje godinama, a ne rešava se adekvatno. Nešto je pokušano sa nekakvim kontejnerima ali nema rezultata – ogorčeno poručuje on. Problem je, smatra naš sagovornik, sistemski.

Podstiče se stočarstvo, svinjarstvo sa 1000 dinara po glavi, a ne postoji rešenje za uginulu stoku. Kafilerija u Sremskoj Mitrovici ne radi. Te subvencije po mom mišljenju treba ukinuti i uvesti ekološku taksu od 1000 dinara po tovljeniku dok se stanje ne popravi. Ovako ispada da država plaća i podstiče zagađenje životne sredine – smatra Zdravko.

(Milan Milivojević/Telegraf/foto:Laćaračke vesti)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here