Nekadašnji bioskop „Jedinstvo“ postaje Gastro market!

3
5420

Direktor mitrovačke Agencije za ruralni razvoj Petar Samardžić i jedan od kandidata sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu” najavio je u svom obraćanju novinarima da će zgrada nekadašnjeg bioskopa „Jedinstvo“ dobiti novu namenu kao prodavnica hrane sa restoranom, kuhinjom i bazarom i koja će kao ugostiteljski objekat biti specijalizovan za lokalne proizvođače kako primarno prehrambenih proizvoda tako i prerađivače uz ponudu gotovih jela.

U tom novom objektu biće otvorena i mogućnost organizovanja sajmova, skupova i drugih gastronomskih manifestacija. Na taj način, lokalna samouprava će potpomoći rad proizvođača hrane na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Ovaj Gastro-market biće zasnovan na tzv. urbanoj reciklaži što podrazumeva obnovu starih objekata koji nisu u funkciji, a koji za Mitrovčane imaju istorijsku vrednost.“- objasnio je Petar Samardžić, dodajući:

Ovom transformacijom objekat će dobiti novi život kojim će se zadovoljiti potrebe današnjice.“

(M. M.)

3 COMMENTS

  1. Ne zna čovek da li da se smeje ili da plače. Mitrovica je ruralno područje i treba joj Agencija za ruralni razvoj. Ako su hteli da udome ovog lika, mogli su smisliti neko bolje radno mesto, a ne ovakvu glupost.

  2. Zaista sam razocarana. Ovde bi najbolje bilo da se otvori nova zgrada mitrovackog baleta i opere. Naravno, ocekujem i da stanica buduceg metroa bude u blizini.
    Mitrovici je potreban balet a operu i da ne pominjem.
    Da se nastavi tradicija i ne izgubi duh starog bioskopa „Jedinstvo“, valjalo bi da se instalira neka manja prodavnica gde bi se prodavale semenke suncokreta…Ako ima neki naslednik pokojnog Gavra ili neko iz te familije zeli, moze tu da otvori radnju. Eto, moze njegov brat Ljuba, neka nastavi tradiciju. Sve da bude kao nekad, porcije semenki da se kupcima prodaju iz poklopca laka za kosu-ko se seca znace. Takodje, moraju neke loze da se naprave za lokalne mocnike, ne moze da u baletu svi sede u parteru. Obavezno da se ozidaju kaljeve peci, ne mora da se loze ali cisto zbog tradice. Verujem da ce moj predlog naici na razumevanje lokalne samouprave i da ce se udovoljiti zelji mnogih sremskomitrovcana o otvaranju baleta i opere. Takodje, tu je i usteda, sagradio bi se istovremeno i balet i opera! Ah, jedva cekam da pocnemo sa predstavama…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here