NEOBIČNI SREMCI: Donjopetrovčani dobili potomke uprkos vakcini za neplodnost

0
554
FOTO: Kerefeke/dečiji crtež

Zloglasni fašistički lekar Jozef Mengele u vreme Drugog svetskog rata je zarobljenicima u logorima ubrizgavao takozvani viva eksperiment da plodnim muškarcima spreči da  imaju decu.

Njegovoj monstruoznoj misiji bili su podvrgnuti i seljaci zarobljeni iz Donjih Petrovaca u Sremu. Iz ovog sela u zarobljeništvu je bilo 105 muškaraca u najboljoj dobi života. Iz logora kući se vratilo 37. Trojica su podvrgnuta Mengelovim viva eksperimentom.

Kad su kući došli Milivoj Grujić je imao 52 kile, Bora Matić 40 kila i Nikola Oparušić 40 kila. Primali vakcine, a jeli samo da su u životu. Kod kuće su  imali žene. Bili su kosturi koji hodaju. Nije im se ni tela žena. A onda su navalili na šunku i slaninu sapunjaru sa lukom i kojekakvom turšijom.

Kilaža se uvećala, a viva vakcina isparila. Navalili su na žene. Popraviše decu. I tu nije kraj. Živnuli Sremci sa punom kućom čeljadi tuže Mengelovu državu i dobiju prilično lepu nadoknadu koju su podelili deci i unucima za koje se suludi nacistički lekar toliko trudio da se ne rode.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(pripoveda: Miomir Filipović Fića)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here