NESMOTRENOST ILI NEZNANJE? Živog čoveka proglasili mrtvim!

0
1808

Mladića M. A., starog 30 godina, koji je prošle nedelje pretučen u Mačvanskoj Mitrovici, neki beogradski mediji proglasili mrtvim, navodeći kao izvor lokalni Ozon radio.

Neke naše kolege kao da nisu svesne odgovornosti posla kojim se bave. Umesto da provere informaciju u nadležnoj ustanovi, navodno su novinari lokalnog Ozon medija, tek na osnovu nezvaničnih informacija, proglasili mladića koji je pre nekoliko dana pretučen – mrtvim!

Vest sa sajta Ozona, preneta je i u beogradskim medijima “Telegraf”  (http://www.telegraf.rs/vesti/2838546-mladic-30-koji-je-brutalno-pretucen-u-tuci-u-sremskoj-mitrovici-peminuo-od-povreda-u-bolnici),

“Kurir” (http://www.kurir.rs/crna-hronika/2866741/tragican-epilog-kafanske-tuce-u-macvanskoj-mitrovici-preminuo-brutalno-prebijeni-mladic-medju-napadacima-i-maloletnik) i

“Alo” (http://www.alo.rs/preminuo-brutalno-prebijeni-mladic-30/111987).

Sudeći po činjenici da su se ovi mediji pozvali na Ozon kao izvor, proističe da su novinari Ozona, na taj način, porodici mladića naneli i nemerljiv bol, zbog čega se najavljuje i podnošenje krivične prijave protiv odgovornog urednika ove redakcije.

Uveče oko 21 čas, istog dana kada je objavljena vest, naš reporter je pozvao Klinički centar u Beogradu gde mu je rečeno da je mladić u teškom stanju, ali ŽIV.

Kakvu je ujdurmu izazvala ova neistinita informacija, govori i činjenica da su nadležna lica iz mitrovačke Policijske uprave takođe od Kliničkog centra tražila objašnjenje zašto nisu, po proceduri, obavešteni da je mladić preminuo, kako bi mogli dalje da deluju po pravilima službe, već da to saznaju iz medija.

Postavlja se pitanje da li je puštanje ove lažne vesti samo nesmotrenost anonimne novinarke iz redakcije Ozona, ili je ipak reč o još jednom pokazatelju niskih grana na koje je palo novinarstvo u našem gradu.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here