MALA BOSNA: Zašto Sterijina ulica još nije asfaltirana?

4
2534

Sterijina ulica u naselju Mala Bosna i dalje bez asfalta. „Živimo u ulici koja je leti puna prašine, a zimi puna blata“, jada se jedan od žitelja ove ulice.

PIŠE: Milan Milivojević

Ono što predstavlja posebnu zanimljivost je činjenica da su sve ulice u okolini asfaltirane, kako ulica VI istočno-bosanske brigade iz koje se ulazi u Sterijinu, tako i ulica Anke Matić koja se pruža nasuprot nje.

Inače, kako saznajemo od Ilić Ljubodraga, vlasnike jedne od kuća, ova se ulica formirala devedesetih godina prošlog veka. Po njegovim rečima, on se doselio 1996. godine, a pre toga je na ovom potezu bilo svega sedam kuća. Sada ih je preko trideset, pravilno poređanih sa obe strane ulice.

Kako kaže Ljubodrag, bezbroj puta su žitelji Sterijine obilazili i Mesnu zajednicu i gradske ustanove, menjale su se vlasti i vladajuće garniture, ali odnos grada prema njima ostao je jednako maćehinski.

Mi smo siromašni ljudi, radnička klasa. Nemamo nikoga u opštini da nas pogura, pa zbog toga ostajemo neprimećeni“ – dodaje na sve jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Po njihovim rečima, jedino su od Elektrovojvodine dobili još par bandera, ali tako ukopanih da su napravili ruglo od ulice. Ali i to je dobijeno uz visoku novčanu nadoknadu, tvrde.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da pišemo direktno predsedniku Vučiću. Kad neće niko od lokalnih moćnika da se zauzme za nas, nek vidi barem kako žive građani drugog reda u gradu iz kog je potekao njegov ministar poljoprivrede.“- kažu, na kraju posete, razočarani građani Sterijine ulice.

 

4 COMMENTS

 1. ..taj deo grada Sremske Mitrovice i deo naselja takozvanog/samoprozvanog „Mala bosna“ je nastao na „divlje“, bez urbanistickih dozvola, reda i plana, sada bi da imaju isto pravo kao i posteno stanovnistvo glavnog grada Srema, koji su SVE radili po zakonu, sa svim potrebnim dozvolama i dokumentacijama za legalnu gradnju, uredno i sa domacinskim odnosom prema svom voljenom i rodnom gradu (kao i nas sugradjanin, a sada ministar poljoprivrede u vladi AV ) kako bi se na zdravim nogama, temeljima i osnovama dalje razvijao, a ne nazadovao na ovakav nelegalan nacin i odnos..

  • Pola Sremske Mitrovice je sagrađeno nelegalno. Nije samo u „Maloj Bosni“ građeno bez papira.

   • ..slazem se, ali ‘pola SM’ je smerno i STRPLJIVO cekalo da bespravno OZAKONI deo nelegalnog, a ne JOS da LJUTITO i pod pretnjom KAO pisu predsedniku da im OZAKONE BESPRAVNO i NEZAKONITO, u tome je razlika…i jos da budu kivni na El. distribuciju sto su im NAPLATILI „PAPRENO PAR BANDERA“…

  • Gradjanine Srema, u pravu ste, ali nismo svi gradili na „divlje“.
   I upravo ja, koji sam gradio sa svim dozvolama i platio 60000 rsd takse samo Direkciji za izgradnju (tada, 2014. godine) ispred kuće imam makadam – nije Sterijina, kralja Tvrtka je u pitanju…ostale kuće su u procesu legalizacije. I nemamo asfalt, već prašinu i blato i jedan pružni prelaz koji je u katastrofa stanju.

   Dakle, kada smo već platili sve što je potrebno da bi se kuće legalizovale, zar nije u redu da tražimo i asfalt???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here