Nevreme ostavilo u Šidu 11.000 kuća bez struje

0
1866

Nevreme praćeno gradom noćas je pogodilo delove Srbije, a grad veličine manjeg oraha padao je na Fruškoj gori. Oluja je pogodila i Vrbas i okolinu, kao i Novi Sad i Zrenjanin, dok je najgore bilo u Šidu gde je oko 11.000 ljudi ostalo bez struje.

U „Elektromreži Srbije“ rečeno da u tri stuba dalekovoda usled jakog nevremena koje i dalje traje srušena na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida. Tri stuba su potpuno smrskana i sve ekipe EMS-a su na terenu i nastoje da se napajanje omogući potrošačima, rekli su u EMS-u.

Obavestili smo nadležne organe da se prikupe agregati za stanovništvo, jer kvar ne može brzo da se otkloni. Potrebno nam je da podignemo havarisane stubove“, rekli su u EMS-u. Navode da su sve ekipe EMS na terenu i da se dovoze havarisani stubovi. Dodatan je problem što su u prethodnom nevremenu sa strane Hrvatske pali stubovi koji još nisu podignuti i to stvara problem jer ne može ni sa te strane da se dopremi električna energija, naveli su iz EMS.

„Elektromreža Srbije AD“ saopštila je prethodno da je, usled jakog nevremena, u subotu u 16.31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid.
Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta.

Sve ekipe EMS su na terenu i radile su tokom cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba, navedeno je u saopštenju. EMS AD je, kako se dodaje, o ovome obavestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbeđivanju agregata za stanovništvo.

Očekuje se da će do ponedeljka u podne struja stići u sva šidska domaćinstva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here