NIKO KAO MITROVČANI: U Rumi uručene nagrade sremskog Saveza za školski sport

0
432

Savez za školski sport Srema nagradio je u Rumi najbolje osnovne i srednje škole, iz svih sedam lokalnih samouprava Sremskog okruga.

I najuspešnija osmoletka je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice, dok je u konkurenciji srednjih škola priznanje uručeno Gimnaziji u Sremskoj Mitrovici.

Ulažemo značajna sredstva u opremanje i infrastrukturu ovdašnjih klubova i škola, jer je sport baza koja na najbolji način promoviše zdrave stilove života – istakao je predsednik Skupštine opštine Stevan Kovačević.

Prisutnima se obratio i nekad trofejni odbojkaški reprezentativac, sada predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković, zahvalivši i nastavnicima koji rade sa decom, jer je školski sport veza između takmičarskog i profesionalnog bavljenja ovom aktivnošću. Štaviše, kaže, velika pažnja poklanja se i onima koji ne uspeju da savladaju neku veštinu do te mere da bi se nadmetali, jer će se uz sport osećati bolje, a poznato je da na drugu polovinu života najviše utiču upravo navike stečene u prvoj.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here