Nova glupost direktorice PŠH škole – odavala informacije iz službenog mejla

0
5871

Kažu da je ljudska glupost nemerljiva, ali sad smo definitivno sigurni u tu tvrdnju.

Nakon našeg članka, gde smo u potpunosti raskrinkali dvojac PŠH škole u sastavu direktorica Biljana Kovačević i njena mezimica pravnica T. M. (mezimica svih direktora), njih dve, veliki pravni umovi, stručnjaci za gluposti, uspele su još više da nas iznenade svojim neznanjem.

Preciznosti radi, da razjasnimo…

Prepisku u kojoj smo tražili odgovore na izvesna pitanja koja se tiču osporavanog konkursa o kojem smo pisali u članku „https://mitrovica.info/skandal-u-psh-skoli-mutne-radnje-na-konkursu/ “ direktorica i sekretar škole su iz službenog mejla dale na uvid izvesnim nepostojećim „medijima“ koji funkcionišu po principu blebetanja na Fejsbuku, koji nemaju zvaničnu url adresu, niti sedište firme, niti se zna ko im je glavni i odgovorni urednik.

Takođe, direktorica PŠH škole objavila je iste prepiske na svom Fejsbuk profilu, čime je službeni mejl škole upotrebila u privatne svrhe i time prekršila nekoliko pravnih, pa najzad i moralnih normi.

Kontakt stranica sa sajta PŠH škole

Za one koji ne razumeju, službeni mejl je nešto što će neki novi direktor da nasledi. Koliko čujemo, taj novi stiže u avgustu. Sve dokaze o ovome ćemo predati prosvetnoj inspekciji, taman da vidimo koji je njihov stav po ovom pitanju. (Svu pomenutu prepisku/fajlove sačuvali smo u tzv. “kontinualnim klasterima” kako bi, ukoliko se pokaže potreba,  IT veštaci potvrdili originalnost).

A šta piše u tim prepiskama? Da ne bude da ih izbegavamo. Pomenute persone su tražile od privatne firme, koja je u APR-u registrovana pod šifrom delatnosti “Izdavanje knjiga” mišljenje o spornom konkursu o kojem smo pisali i u detalje ga raskrinkali. Raspitali smo se o navedenoj firmi i stvarno pravnici imaju pristup navedenom sistemu gde mnogi postavljaju pitanja i dobijaju odgovore.

Sad dolazi na ono sa početka, da je ljudska glupost nemerljiva. Diplomirani pravnik iz dotične firme im šalje mejl sa pravnim objašnjenjem (koji takođe nisu smeli da objave na Fejsbuku), a sekretar škole T. M., „vrsni“ pravnik, čak ostavi zaglavlje gde se jasno vidi da je to njen službeni mejl.

Šta će sledeće iz službenog mejla da objave? Neke podatke o učenicima možda? Možda da ih pošalju pedofilskim grupama na Fejsbuku?

U prvom pasusu tumačenja navodi se da ukoliko se sekretar izuzeo iz postupka izbora kandidata i ni na koji način nije uticao na komisiju, onda nema sukoba interesa. U slučaju PŠH škole, sekretar – mezimica se nije izuzela iz postupka, naprotiv – ona je bila član konkursne komisije od početka do kraja, sem u delu kad se obavljao razgovor sa drugim kandidatom. Znači sedela je sa komisijom, ćaskala, jela čokoladu, lobirala, otvarala konkursnu dokumentaciju, gledala biografiju protivkandidata, mogla da vidi sve o protivkandidatu, bila na uvidu u dokumentaciju itd. Znači, vrlo aktivna u toj komisji.

Da li je drugi kandidat imao ista prava kao sekretar PŠH škole??? Ugroženo mu je pravo na ravnopravnost. Pravni ekspert je već u prvom pasusu jasno obrazložio da su direktorica i njena pravnica u sukobu interesa.

Idemo dalje.

U drugom pasusu piše da je sekretar ustanove po Zakonu član komisije, osim kad se bira sekretar ILI KAO U SLUČAJU konkursa PŠH škole!!! Da li je potrebno dodatno objašnjenje? Jasno se ukazuje da u slučaju izbora sekretara ili u ovom konkretnom slučaju, sekretar ustanove NE MOŽE BITI ČLAN KOMISIJE.

U trećem pasusu je objašnjeno da nije došlo do sukoba interesa ako se sekretar ustanove izuzeo!!! SEKRETAR USTANOVE SE NIJE IZUZEO IZ KOMISIJE, ON SE IZUZEO SAMO U DELU KAD JE SASLUŠAVAN DRUGI KANDIDAT! Sekretar ustanove T.M. je OD POČETKA DO KRAJA ČLAN KOMISIJE. Naravno da nisu pitale dotičnog pravnika kako je moguće da je u delu kad je saslušavan drugi kandidat, komisija radila BEZ OBAVEZNOG ČLANA!!! Samo na osnovu toga ceo konkurs pada u vodu.

Drage gospođe, vi koje ste se usudile da vodite ustanovu kao što je PŠH škola, zar  stvarno mislite da neko ko po ceo dan pije kafe, ništa ne radi i ima radno vreme od podne do 12, može da nadmudri bilo koga?

(D. Z.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here