Osuđen Đorđe koji je svoju devojku SEKAO NOŽEM I PRŽIO PEGLOM!

1
6590

Đorđe Lacković (25) iz mačvanskog sela Klenje osuđen je na šest godina zatvora pred Osnovnim sudom u Novom Sadu zbog prebijanja bivše devojke Ivane Filipović (23)!

Podsetimo, Lackoviću se sudilo zbog optužbi da je u martu 2019. u stanu u Novom Sadu teško povredio tadašnju partnerku, a optužnica ga je teretila za dva krivična dela – nasilje u porodici i nanošenje teških povreda.

Lackoviću je izrečena jedinstvena kazna zatvora od šest godina jer je za nasilje u porodici osuđen na godinu i po dana, a za nanošenje teških telesnih povreda na pet godina. Produžen mu je i pritvor, u kom će ostati do odlaska na izdržavanje kazne – saopštili su iz Osnovnog suda.

Ivan Filipović, brat zlostavljane devojke, kaže da je porodica zadovoljna presudom.

Cela moja porodica je zadovoljna presudom. Božja pravda je možda spora, ali svakog stigne. Nadam se da će posle ovakve presude mnogi kao što je on u Srbiji razmisliti dobro pre nego što fizički ili psihički nasrnu na svoju ženu ili devojku. Jednom se mora stati na put nasilju – rekao je Filipović. Prema navodima optužnice, Lacković je devojci polomio rebra, probušio plućnu maramicu, a pekao ju je i vrelom peglom i ubadao je nožem.

Tukao ju je po glavi tabureom, stavljao joj nož pod grlo i pretio da će je ubiti. Gurnuo ju je na radijator koji se od siline udarca otkačio sa zida, oborio je na stomak i skakao joj po leđima, pa je uključio peglu i pekao je po vratu, rukama i leđima, govoreći: „Kurvo, spavala si sa svima“ – stajalo je u optužnici protiv nasilnika.

Ivana Filipović tokom suđenja je svedočila iz posebne prostorije kako se ne bi srela s Lackovićem, koga se, kako je rekla, i dan-danas plaši.

Ubo me je iznad kolena najvećim kuhinjskim nožem koji smo imali, gazio me je celom težinom i šutirao. Od toga su mi polomljena rebra i probijena plućna maramica.

Gazio me je po prstima ruke, gurnuo na radijator. Kad me je pekao peglom, bila sam savijene glave, tako da ne mogu da procenim da li me je pekao celom površinom pegle ili delom. Trzala sam se od bolova i vrištala – ispričala je nesrećna devojka pred sudom.

Đorđe Lacković je tokom suđenja izneo odbranu, priznao je da je tukao Ivanu, ali je delove optužnice odbacio kao netačne.

Udarao sam je tapkalicom za muve i peglom, ali ne priznajem ovo što mi se stavlja na teret. Predstavljen sam kao monstrum od strane tužioca. Nisam znao da je pegla bila vrela i nisam joj skakao po leđima, već samo stao na prste. Bio sam povređen i reagovao kako nije trebalo. Voleo sam je – pravdao se optuženi iznoseći odbranu.

(Slađana Stojanović/Kurir/Espreso)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here