Nova godina u nekom od evropskih gradova

0
634

Možda ne podnosite pitanje „gde ćete za Novu godinu“, i govorite kako je Nova godina dan kao i svaki drugi i da ne volite halabuku koja se oko nje diže. Možda je stvarno tako, međutim… Hteli to da priznamo ili ne, ipak razmišljamo o tom danu, i maštamo o nekom lepom putovanju. Ali danas se ne putuje na način kako je to bilo pre pandemije, koja je postavila dodatne granice među državama. S druge strane, to ne treba da nam bude prepreka da odemo na neku bližu destinaciju van naše zemlje. Izbor je zaista širok, iako možda na prvi pogled ne deluje tako.

Prestonice ili manja mesta

Kada pomislimo na to da otputujemo van zemlje za vreme novogodišnjih praznika, obično su u prvom planu veći gradovi, odnosno prestonice. U tom slučaju ima dosta prednosti, jer veći gradovi podrazumevaju i više sadržaja, više smeštajnih kapaciteta, a i mogućnosti koje odgovaraju gotovo svačijem džepu. U zavisnosti od toga da li vam više prija gradska vreva ili ste za neka mirnija mesta, bira se destinacija za putovanje.

Prevozna sredstva za putovanja

Kada su bliže destinacije u pitanju, kao što je na primer relacija Beograd Beč prevoz može biti raznolik, a samim tim se i razlukuju cene putnih troškova. Turističke agencije najčešće nude prevoz autobusom, što može biti i svojevrsna avantura za one kojima ne smeta nešto duže putovanje i koji vole druženje. Setite se samo osećaja iz školskih dana kada se krene autobusom na ekskurziju… S druge strane, za one koji vole komfor, i izbegavaju gužvu u autobusu, sopstveni prevoz je dobra opcija, ukoliko ste u mogućnosti. Mnogi ničim ne bi mogli da zamene slobodu koju im pruža sopstveni automobil (na primer, kada mogu da naprave pauzu kad god i gde god požele).

Najatraktivnija relacija Beograd Beč

Za relaciju Beograd Beč prevoz može zavisiti jedino od vaših afiniteta i navika. Ono što je sve popularnija opcija za putovanja do obližnjih država jeste minibus. Na tržištu ima mnogo auto prevoznika koji su u svoju ponudu uvrstili i prevoz kombijem ili minibusom do popularnih destinacija. U zavisnosti od doba godine, postoje gradovi za koje se organizuje prevoz i više puta nedeljno, pa i svakodnevno. Preko leta, to su popularna letovališta u Crnoj Gori, zatim Ohrid,  letovališta u Olimpijskoj regiji i tako dalje. Zimi, to su popularna skijališta kao što je Jahorina, gradovi Budimpešta, Temišvar, Solun, Sofija, Beč…

Izbor smeštaja

Ono što je činjenica kada se radi o novogodišnjim putovanjima jeste da se moraju isplanirati na vreme, odnosno i par meseci ranije. Dobri hoteli i apartmani, naravno, budu prvi rezervisani, pa ukoliko ste se namerili za neki od popularnijih smeštaja, treba biti brz. Takođe, prednost ranijih rezervacija jesu i određene povoljnosti, odnosno niže cene. Prosečan hotel u Beču, na primer, ali i drugim većim gradovima, nudi noćenje sa doručkom, što može biti pristupačno i za one čiji džep i nije toliko dubok. Manja mesta, s druge strane, nude mnogo više apartmanskog smeštaja, što je ujedno i povoljnije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here