O JELENI PRIČA CELA SRBIJA! Buduća pravnica, a ne odriče se sela i poljoprivrede!

0
5677

Jelena Maletić iz mačvanskog sela Klenje je buduća pravnica i uspešna poljoprivrednica. Na porodičnom imanju radi sve poslove i planira da proširi i unapredi proizvodnju.

Jelena Maletić voli pravo, ali i selo. Traktor je naučila da vozi još kao dete, a poslednjih nekoliko godina radi gotovo sve poslove u polju.

Trudim se da budem sređena, i u traktoru, i dok radim kod kuće, naravno, ne kao kad sam u gradu u nekom izlasku, ali se svakako trudim da to bude čisto, sređeno, jer prvo ja treba da budem zadovoljna sobom, da bi bih mogla da radim – smatra Jelena.

U Klenju, gde je odrasla, Jelena vidi svoju budućnost. Na seoskom imanju, ocu je najveća pomoć i podrška.

Spremila je 17 hektara za setvu, kukurza i soje, ovog proleća, to je sama radila. Voli traktor, voli zemljište, voli Klenje, ovu sredinu, Bogatić. Uživa u tome – priča otac Milorad.

Ne odustaje od Pravnog fakulteta, ali ne beži ni od teških poslova na selu. Planira da modernizuje porodičnu farmu na kojoj godišnje utove više od hiljadu svinja.

Prava su jedna struka, poljoprivreda druga, ali ja volim i pravo i poljoprivredu, tako da sam se trudila da to uklopim i da se bavim i jednim i drugim, da spojim dve ljubavi – ističe Jelena.

Kaže i da se na selu može živeti od svog rada. Uz pomoć države planira da kupi traktor i da na proleće počne izgradnju novog objekta za uzgoj svinja.

(SMP.online/Espreso.rs/Srpska.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here