Obeležavanje 45 godina osnivanja Kulturnog centra Pećinci

0
309

Ove godine navršilo se 45 godina od kako je osnovana centralna ustanova kulture u opštini Pećinci i tim povodom pećinački Kulturni centar organizuje sedmodnevnu manifestaciju pod nazivom „KCP – 45 godina sa vama“ od 20. do 26. oktobra u saradnji sa Narodnom bibliotekom u Pećincima, PU „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, Osnovnom muzičkom školom „Teodor Toša Andrejević“ u Rumi i Arhijerejskim namesništvom pećinačkim, dok su generalni pokrovitelji manifestacije Opština Pećinci, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Vršilac dužnosti direktora pećinačkog Kulturnog centra, Slobodan Stanković istakao je da ovaj jubilej potvrđuje koliki je značaj ovakvih ustanova u manjim sredinama kakva je naša:

Svake večeri od 19 časova u sali pećinačkog KC-a poštovaoci kulture imaće priliku da uživaju u kulturno-umetničkim, obrazovnim i zabavnim programima namenjenih svim generacijama, s posebnim akcentom na decu i mlade. Publika će imati priliku da uživa u pozorišnim predstavama, celovečernjem koncertu muzike izvođene na raznim instrumentima, književnoj večeri, festivalu dečije muzike, a predstaviće se i svi članovi sekcija KC-a. Tokom sedam dana centralna ustanova kulture otvoriće svoja vrata ne samo za publiku nego i za sve one koji žele aktivno da učestvuju u kreiranju kulturnih sadržaja u našoj opštini u narednim godinama.“ – kaže Stanković.

Svečano otvaranje zakazano je za petak 20. oktobar od 19 časova kada će premijerno biti prikazan kratki promotivni film o Kulturnom centru povodom jubileja nakog čega će biti uručene povelje i plakete svim saradnicama koji su dali svoj doprinos u kreiranju i realizaciji kulturno-umetničkih, obrazovnih i zabavnih programa tokom prethodnih godina u opštini Pećinci.

PROGRAM:

Petak, 20.10.2023. u 19č
KCP – 45 GODINA SA VAMA
Svečano otvaranje sedmodnevne manifestacije povodom jubileja –
45 godina postojanja centralne ustanove kulture u opštini Pećinci

Subota, 21.10.2023. u 19č
ČORBA OD KANARINCA
Predstava za odrasle

Nedelja, 22.10.2023. u 19č
PRINCEZA MIRA
Predstava za decu

Ponedeljak, 23.10.2023. u 19č
TOŠI U ČAST
Celovečernji koncert učenika izvdojenog odeljenja u Pećincima
OMŠ „Teodor Toša Andrejević“ Ruma

Utorak, 24.10.2023. u 19č
TRI VEKA CRKVE U PEĆINCIMA 1720 – 2020.
Promocija monografije Predraga Puzića i Bojana Mijanovića

Sreda, 25.10.2023. u 19č
DECA SU UKRAS SREMA
Javni čas polaznika svih sekcija KCP

Četvrtak, 26.10.2023. u 19č
MINI-TINI FEST
Dečiji muzički festival

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here