Obeleženo 100 godina postojanja FK „Radnički“

0
700

Na starionu Fudbalkog kluba “Radnički” obeležena je stogodišnjica postojanja ovog sportskog kolektiva. Tim povodom gostovali su omladinci i veterani FK „Crvena zvezda” i odigrali prijateljske mečeve sa omladincima FK „Radnički” i timom osuđenih lica KPZ Sremska Mitrovica

Predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović povodom organizacije ovog događaja rekao je: 

-Kažu da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu, a svi ovi ljudi koji su danas došli ovde na Agropapuk arenu, odnosno na stadion Fudbalskog kluba „Radnički” su najbolji dokaz za to. Ovom prilikom čestitam stogodišnjicu postojanja Fudbalskom klubu „Radnički”, jedan vek postojati, zaista nije malo i gradska uprava će se potruditi da u nekom narednom periodu izgradi jedan bolji ambijent gde će ovaj fudbalski klub donositi svom gradu neke nove pobede.

Ova sportska manifestacija upriličena je u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom Sremska Mitrovica kroz njihov projekat resocijalizacije osuđenih lica pomoću sporta.

-Ovo je projekat koji tek treba se razvija u čitavoj Evropi, resocijalizacija osuđenika pomoću sporta. Fudbal kao najbitnija nebitna stvar, odnosno sport koji okuplja najveću populaciju može da okupi, između ostalog, i u zatvoru. Mi smo u načelu već započeli ovaj projekat time što pošaljemo neke osuđenike na rad u lokalni Fudbalski klub „Radnički” oni učestvuju kao ekonomije, u radu kluba, pomažu u čišćenju. Pokušaćemo da ovaj vid projekta instaliramo i u zatvoreni deo zavoda, tako što ćemo ubaciti trenere u zatvoreni krug zatvora i pokušati da implementirano projekat u narednom periodu da osim fudbala, koristimo isti projekat i sa odbojkom i košarkom. Poznato je da Kazneno-popravni zavod u toku godine organizuje nekoliko turnira, između ostalog i fudbalski turnir, a ono što nas odlikuje je i šahovski turnir.  Sve to podiže njihovu motivaciju da napreduju u svom vladanju, ponašanju i njihova prisutnost u ovim projektima je značajnija nego što je inače bilo. Kad uključimo osuđeničku populaciju u ovakve projekte lakše ćemo izvršiti njihovu reintegraciju ponovo u društvo, zato je bitno da zajedno sa nama učestvuju u ovakvim projektima i bitno je da oni dobiju našu podršku kako bi se lakše uključili ponovo u život, u društvo.- objasnio je Aleksandar Alimpić, upravnik mitrovačkog KPZ-a.

Fudbalski klub „Radnički” osnovan je pre sto godina, tačnije 15. aprila 1922. godine. Trenutno se takmiči u Prvoj ligi Srbije, drugom takmičarskom nivou srpskog fudbala.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here