Objavljeni konkursi za rešavanje stambenog pitanja

0
404

Mitrovačka Gradska uprava za socijalnu zaštitu predstavila je javnosti tekuće mere iz oblasti brige o porodici i populacione politike. Ove mere uključuju i pomoć građanima koji se prijavljuju na konkurse resornih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata koji se tiču ove oblasti.

Tim povodom, istaknuta su dva aktuelna konkursa.

Prvi se odnosi na Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama, koji ima za cilj unapređenje položaja žena kroz kupovinu nekretnina. Drugi konkurs je namenjen porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete, pružajući podršku za rešavanje stambenih pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Pravo učešća imaju bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice bez sopstvenog stambenog prostora. Uslovi uključuju dobnu granicu od 45 godina za jednog od partnera, prebivalište na teritoriji Vojvodine i neposedovanje druge nepokretnosti u Srbiji. Predmet konkursa je dodela sredstava za kupovinu stambenih jedinica na teritoriji AP Vojvodine. Stambene jedinice mogu biti stanovi ili kuće u gradskim i seoskim područjima, na zemljištu predviđenom za gradnju i upisane u katastar nepokretnosti.

Potrebna dokumentacija uključuje popunjene obrasce, lične dokumente, potvrde o prebivalištu, dokaze o bračnoj zajednici ili vanbračnoj zajednici, uverenja o statusu jednoroditeljske porodice, potvrde o zaposlenju i penzijskom stažu, izjave prodavca nepokretnosti, kao i druge relevantne dokumente. Prijave se dostavljaju zatvorenim kovertama na adresu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, uz naznaku „Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine, za kupovinu nekretnina, s ciljem unapređenja položaja žena“.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla konkursisp@vojvodina.gov.rs. Konkurs pogledajte OVDE

Pored toga, Autonomna Pokrajina Vojvodina objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete, sa ciljem rešavanja stambenog pitanja ili unapređenja uslova stanovanja. Predmet konkursa obuhvata dodelu sredstava za kupovinu stambene jedinice, kao i za dogradnju, adaptaciju, rekonstrukciju, investiciono i tekuće održavanje postojeće nekretnine. Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose 250 miliona dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice u kojima se rodi treće ili četvrto dete.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla konkursisp@vojvodina.gov.rs. Konkurs pogledajte OVDE

Po rečima Olivere Krstanović iz nadležne Gradske uprave, grad Sremska Mitrovica će se aktivno angažovati kako bi osigurao da svi građani imaju priliku da iskoriste dostupne mogućnosti i ostvare svoje pravo na adekvatnu podršku u stambenom sektoru. Za sve neophodne informacije zainteresovana lica mogu pozvati na broj telefona 022 623 788, od 07 do 15.00 časova ili doću u Gradsku upravu za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, ulica Kralja Petra I broj 5, Sremska Mitrovica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here