OBNOVLJENE škole i sportske sale DOČEKALE mitrovačke učenike

0
323

Uz himnu Srbije „Bože pravde” u svim mitrovačkim osnovnim i srednjim školama počela je nova školska godina. Tim povodom gradonačelnica Svetlana Milovanović je posetila Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja”  gde je pozdravila mališane koji kreću u prvi razred, njihove, učitelje i sve prisutne i poželela im uspeh.

„Sremska Mitrovica ulaže u obrazovanje i meni je veoma drago kada sam došla ovde u školu da vidim kako je lepo uređena, pogotovo školsko dvorište, asfaltiran je put, tako da deca imaju siguran i bezbedan prilazak školi, a ovih dana očekujemo završetak radova na rekonstrukciji sale za fizičko. Pored toga, potpisan je ugovor na više od 10 miliona dinara za fasadu zgrade matične škole, a trudimo se da radimo i u područnim odeljenjima, ne razdvajamo decu koja su u gradu i decu koja su na selu, oni moraju da imaju iste uslove za nastavu,” rekla je, prilikom posete, gradonačelnica.

U okviru programa „Đak prvak“ grad je obezbedio novčani iznos od 6.000 dinara roditeljima učenika prvih razreda osnovnih škola. Ko nije stigao tokom leta da se prijavi, može to da uradi do desetog septembra, na sajtu ePortal ili direktno, u Uslužnom centru Gradske kuće.

Takođe, i đaci OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” odeljenja u Zasavici I, dobili su novi sportski teren povodom početka škole. Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, posetio je ovu školu čija zgrada je u potpunost rekonstruisana prošle godine i poželeo uspešan početak nastave i đacima prvacima uručio prigodne poklone.

Područno odeljenje OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” Mačvanska Mitrovica koje se nalazi u selu Zasavica I ima 17 učenika. U prvi razred, ove godine krenulo je 5 đaka, a ima i desetoro predškolaca.

Na mačvanskoj strani mitrovačke gradske opštine, u toku su radovi i na rekonstrukciji fiskulturne sale pri školi u Noćaju, radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Mačvanskoj Mitrovici, kao i zamena stolarije i krovnog pokrivača na školi u Ravnju.“ istakao je Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here