Obrušio se plafon u vrtiću u Inđiji: POVREĐENO ŠESTORO DECE!

0
934

Šestoro dece povređeno je kada se obrušio plafon u dečjem vrtiću „Neven“ u Inđiji i svih šestoro je odmah prevezeno u bolnicu u Novi Sad. Iako je prvobitna informacija bila da je u Institutu zadržana jedna devojčica, kasnije je navedeno da je pored nje, zadržan još jedan dečak, a da su ostala deca puštena kući.

Policija je odmah izašla da izvrši uviđaj, a takođe je i tužilac obavio svoj deo posla.

Dogovoreno je da izađe i veštak građevinske inspekcije da bi ustanovio zbog čega je došlo do obrušavanja tog dela krova. Otprilike trećina plafona se obrušila„, rekao je predsednik inđijske opštine Vladimir Gak. 

Kako je rekao, biće ustanovljeno da li je to pitanje nečije odgovornosti, ali ističe da je najvažnije da nema životno ugrožene dece.

Da je strašan događaj sam po sebi, jeste. Vrtić je sagrađen osamdesetih godina. Taj plafon i monta su 40 godina stari„, naveo je Gak i dodao da nije bilo tragova i naznaka da bi nešto ovako moglo da se dogodi.

Inače, deca su uglavnom povređena po gornjim delovima glave. Reč je o maloj deci jaslenog uzrasta.

I u Inđijskoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su izašli na teren, da su deca prevezena u Dečiju bolnicu u Novi Sad. 

Šestoro dece dovezeno je iz Inđije u prijemnu ambulantu dečije hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, sa lakim telesnim povredama. Uzrasta su od 1 do 3 godine. Dijagnostika je u toku i tek nakon toga biće poznato da li će neko od dece biti zadržan u bolnici„, potvrđeno je u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Govoreći o merama koje će biti preduzete, Vladimir Gak je rekao da će sva deca iz objekta „Neven“ biti prebačena u objekat koji je nedavno sagrađane i da roditelji nemaju razloga za brigu u tom delu. Na pitanje da li će sada biti pregledani svi objekti u kojima borave deca, on je ponovio da na plafonu koji se obrušio nije bilo nikakvih pukotina, niti problema. 

Šta treba da se uradi ubuduće, reći će građevinska struka, da li je objekat za upotrebu ili nije„, zaključio je predsednik opštine Inđija.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here