Odgovaramo na večitu dilemu – restoran ili klub za doček Nove godine?

1
970

Šaljivdžije uvek imaju spreman odgovor na sva pitanja, pa i na one o dočeku Nove godine. Tako nedoumicu gde će poslednjeg dana decembra “čekati” da nastupi lepša i bolja godina razreše jednostavno: doćiće ona sama. I bez čekanja. Pošto smo ovo “filozofsko pitanje” sklonili sa dnevnog reda – da se pozabavimo drugim temama koje stvarno imaju veze sa dočekom Nove godine.

Pre svega trebalo bi da znate gde ćete i s kim ćete, da biste uskladili predloge i izabrali ono što volite. To znači da pre svega ugodite sebi, jer ako ćete samo zbog društva i da ne ostanete sami,  pristati da odete tamo gde ne volite, birate fijasko u najavi. 

Dakle, želite da izađete sa dragim osobama i prijateljima. U restoran ili klub? Tu već sležete ramenima i tražite argumente, da pretegnu na jednu ili drugu stranu. Pokušaćemo da vam budemo od koristi, a odlučićete sami.

Svi vole komociju, dobar zalogaj i finu muziku

Nekome ko želi da malo drugačije nego da sada isprati “staru potrošenu” 2022. godinu možda će se dopasti ideja da izabere komociju i veliki prostor sa kvalitetnom audio i video produkcijom, što će reći prostor gde ima mesta za sve koji bi da se zabave. 

Onima koji su se uverili da takav prostor postoji biće dovoljne četiri reči: “Belexpo centar Nova godina” da sažmu dobre utiske od lane i odmah dodaju: “ A tek burek…” Bez brige, niko vas ne zove da slavite u pekari. Reč je originalnoj ideji iskusnih ugostitelja da se gostima posluži bogata večera, fini kolači, neograničeno piće a onda posle dva sata ujutru i vruć burek, sa sirom ili mesom. 

I oni koji su bili “siti i napiti” našli su još malo mesta za primamljiv burek, tako da ovo gurmansko iznenađenje i u 2023. ostaje u jelovniku za one koji odaberu ovakav klupski provod.  Kako se to kaže – za sva čula. S obzirom na tehničku opremljenost i kvalitet muzike, doček će biti praznik za uši, a izbor na trpezi praznik za nepca. Sve zajedno rekli bismo: melem za dušu.

Lepo je sa malim odabranim društvom

Dok se možda preispitujete šta da zaboravite ili promenite od onoga što vam nije bilo po volji u 2022. i koga da sklonite sa spiska onih sa kojima kontaktirate, da se još malo osvrnemo na izbor mesta za doček Nove godine

Nema sumnje da postoji mnogo mogućnosti, da vas ugoste restoranu uz trubače u ponoć ili da sa dragom osobom vreme provedete na takozvanom koncertu na trgu, uz čaj u rukama. Ovo drugo ne košta mnogo, pod uslovom da vas zabavlja pevač koga volite da slušate.

Ako ste ipak za sedenje sa malim, ali odabranim društvom, ne sumnjamo da ćete pronaći neki klub kao najbolje mesto za sebe. Možda i u blizini svoje kuće, da ne razmišljate o prevozu. U suštini čim odlučite – najvažnije je da  se raspitate za rezervaciju. 

Tiha ili glasna muzika – to olakšava izbor lokala

Zapitajte se koju muziku volite, jer to je pola odgovora na pitanje koje ćete mesto odabrati da se pozdravite sa starom godinom. Ako biste da bude malo ljudi, da ne bude cike i vriske – onda da krenemo s vama u manji restoran, klub ili kafić. 

Tu se onda svira tiša muzika, pijanino ili neke druge klavijature,, možda gitare uz koje može da se razgovara bez podizanja tona. Svakako nema horskog pevanja drugih gostiju, sa pevačicom koju gosti više gledaju nego slušaju. Posluženje: od svega pomalo, na pladnju ili dasci zalogajčići mesa, kiflice, šnite slanih rolata, kockice sira – do vanilica i drugih kolačića.

Na stolu od pršute do pečenja

Ljudima koji praznik čekaju da se izluduju i o svom slavlju danima pričaju, prebiranje po dirkama klavira ili žicama gitare predstavlja slab štimung. Oni će radije u restoran ili kafanu. Što bi se reklo – klasičnu. Zamagljeni prozori i peć na drva ili kamin. Večera “po pravilima službe”, od predjela s pršutom i kajmakom, preko pečenja sa podvarkom ili prebrancem, salata od kiselog kupusa. I na kraju torta…

Bez muzičara u kafani “ne valja”. Harmonika u rukama jednog od njih, drugi tegli bas, tamburice pomažu. To je ono što vam je nedostajalo? Starogradski hitovi poput  “Moja mala koja nema mane”, ili Tomina “Ljiljana”, poziv “Dođi da ostarimo zajedno”… 

Brige ostavljate “za sutra”, kada uživate – onda uživajte. Neka veselja bude u izobilju, alkohola tek da se nazdravi. 

Nema razloga za brigu

Većina ljudi u prazničnoj euforiji, koja podrazumeva biranje poklona, kićenje kuće, nastoji da od novogodišnje noći napravi poseban dan. Ali ništa od toga nije povod da se pada u depresiju ako ne bude sve kako je planirano. 

Izlazak iz kuće, bilo da odaberete restoran ili klub, spasava vas od brige da se iznervirate što vam je meso prepečeno a krem za tortu loše umućen. Uživajte kao svaki dobrodošao gost u lokalu koji ste izabrali sa vama dragim ljudima. Izaberite garderobu koju volite ili koja vam se dopada, ništa tesno ili što vas sputava. 

Svakako pobrinite se i za smeštaj ukoliko idete van mesta gde živite. Obezbedite i siguran prevoz ukoliko ćete nazdravljati i “pijuckati” da ne biste kvarili provod ni sebi ni drugima. I prvi sebi poželite sve najbolje u 2023. godini, jer vi dobro znate šta biste želeli, a i kako da te svoje zamisli da ostvarite. Pridružujemo se vašim željama. Živeli, zdravi i veseli bili cele 2023. godine

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Katarina Nikolić)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here