Održan 5. Vinski park u Sremskoj Mitrovici

0
1067

Sremska Mitrovica je proteklog vikenda bila vinska prestonica Balkana jer se nekoliko hiljada ljudi skupilo na petom Vinskom parku, manifestaciji koja je na jednom mestu spojila vina iz celog sveta, a spaja pića, hranu, lepote i istorijsko nasleđe ovog regiona.

Ove godine je gost-domaćin bila Gruzija gde se vina proizvode već osam hiljada godina. Inače, na manifestaciji je učestvovalo 105 vinarija, među kojima se našlo i 20 izlagača hrane.

Ova manifestacija je veoma dobra šansa da se neke manje vinarije ili neki manji uvoznici predstave nekoj široj javnosti. Mi kao uvoznici gruzijskog vina pod našim brendom „Žoržija“ i restoran „Đorđija“ imamo šansu, na ovako lepom događaju, da se predstavimo široj javnosti, da predstavimo tu jednu izuzetno lepu zemlju, izuzetno prijatne ljude, kako se zove, znači njihovu tradiciju, kulturu, njihova vina – kaže Momir Alorić koji je zastupao gruzijski štand.

Događaj su svojim prisustvom uveličali ambasador Gruzije u Srbiji Ilija Koberidze i počasni konzul Dragan Šagovnović, Vinski park je otvorila Milijana Nikolić, operska umetnica iz Sremske Mitrovice i to prelepim rečima iz Travijate: “Nek čaša se blista u ruci, u srcu nek plamti od vina žar!

Naravno, ni pun park posetioca koji su došli iz raznih mesta u Sremu, ali i iz ostatka Srbije, kako bi uživali u čarima ukusa raznih vina, ni ove godine nije izostao. Pored ostale ponude, posetioci su mogli videti i izložbu slika, među kojima su i one rađene tehnikom crnog vina na platnu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here