Uspešan početak korišćenja plavih kanti za odvajanje otpada

0
693

Sa prvih sedam dana, od kako je počelo pražnjenje plavih kanti za odvajanje otpada, nadležni su, po sopstvenom priznanju, više nego zadovoljni. Po njihovim rečima građani su veoma savesni kad je reč o odvajanju otpada tako da je projekat, sudeći po početku, nadmašio očekivanja.

Ukupno je projektom predviđeno da našim sugrađanima bude podeljena 7.521 kanta. Nešto više od 1.000 kanti još uvek nije nepodeljeno i nadležni pozivaju sugrađane da dođu i da ih preuzmu.„Grad Sremska Mitrovica je partner u projektu Odvajanja kućnog otpada i učestvovala je u svim aktivnostima na polju realizacije ovog projekta. U domaćinstvima vrši se odvajanje otpada, konkretno u ove plave kante odvajaju se metal, plastika i papir.”- rekao je načelnik Dražen Riđošić.

 Tamara Milković PR JKP „Komunalije” naznačila je da su plave kante ovim projektom određene samo za individualna stanovanja u Gradu Sremska Mitrovica, bez prigradskih naselja i izrazila nadu da će u nekom budućem periodu biti obuhvaćena i prigradska naselja Laćarak i MačvanskaMitrovica.

Od ponedeljka smo krenuli da praznimo kante, prošli smo iznad očekivanog, 90% sugrađana iznelo je svoje plave kante u tačno dogovoreni dan i ono što nam je najveće iznenađenje jeste da je 98% otpada koji je odvojen u plavu kantu čist. To znači da su pratili tačno uputstva koje su dobili putem flajera koju vrstu otpada treba da odvajaju u plavu kantu, znači koju vrstu plastike, papira, kartona i metala. Ono što nam je najveći cilj jeste da sva ta količina otpada neće završiti trajno odložena na deponiji, niti u rekama, niti u njivama. Znamo i sami koliko je bitno vršiti reciklažu, vraćati ponovo sve sirovine u upotrebu i koliko je bitno što manje puniti Regionalnu deponiju. Sugrađani koji još uvek nisu došli po svoje kante, podsećamo ih ovim putem. Dođite po vašu kantu, videćete kad počnete da koristite koliko će vam to smanjiti količinu ovog mešanog komunalnog otpada i olakšati sama odlaganja otpada.”- rekla je Tamara Milković.

Ukoliko još niste preuzeli besplatnu plavu kantu iz vaših Mesnih zajednica, iz „Komunalija” vas mole da to učinite, ili da direktno dođete u Mašinsku bazu JKP „Komunalije” – Bulevar Konstantina Velikog bb.

Kontakt telefon za informacije: 022/629-120. Mail adresa: jkp.komunalije@gmail.com

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here